Bilgigant styrtbløder: Indtjening mere end halveret

Nissan har haft et hårdt år, og det afspejler sig nu i producentens regnskab

Nissans indtjening faldt i 2018 med 57,3 procent sammenlignet med året før. Foto: Nissan
Nissans indtjening faldt i 2018 med 57,3 procent sammenlignet med året før. Foto: Nissan

Mens Nissan oplever stor succes med sin Qashqai-crossover herhjemme, ser den globale vejrudsigt anderledes skyet ud for bilgiganten.

Tirsdag fremlagde den japanske producent sit økonomiske regnskab for 2018, og det afslører en smertelig tilbagegang. Intet mindre end 57,3 procent er indtjeningen faldet sammenlignet med det forrige regnskabsår, og årets resultat lander på 319,1 mia. yen - mod 746,9 mia. yen i 2017.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge AFP er resultatet det laveste fra Nissan siden 2009, hvor producenten som mange andre blev ramt af finanskrisen.

Faldet fortsætter
Nyhedsbureauet var til stede under præsentationen af regnskabet, og her benyttede Nissan-chef Hiroto Saikawa lejligheden til at sige, at Nissan har 'ramt bunden' med regnskabet.

Ikke desto mindre lægger selvsamme regnskab dog op til, at situationen vil forværres. Nissan forventer, at indtjeningen er raslet helt ned til 170 mia. yen, når det nye regnskabsår slutter næste forår.

- Resultatet udgør en stor udfordring, og det vil vi gerne ændre, siger Hiroto Saikawa ifølge AFP og tilføjer:

- Vær venlig at give os tid til at komme ovenpå igen.

Se også: Nu kan elbiler komme hurtigere fra København til Oslo

Skandalesag spøger
Nissan-navnet har floreret i verdenspressen med negativt fortegn, siden den tidligere bestyrelsesformand og direktør Carlos Ghosn blev anholdt og anklaget for skattefusk tilbage i november 2018.

Selv om han nægter sig skyldig, og retssagen imod ham endnu ikke er begyndt, smed Nissan ham ud af bestyrelsen i slutningen af april. Og ifølge Hiroto Saikawa er skandalen en del af begrundelsen for det dårlige regnskab.

- For at sige sandheden, så var der en periode, hvor vi ikke kunne koncentrere os om forretningen, siger Nissan-chefen ifølge AFP.

Under offentliggørelsen af regnskabet pegede Hiroto Saikawa dog også på, at Nissan har haft svært ved at holde salgstallene oppe i USA og Europa.

Se også: Ny Range Rover: Du kan kun købe den hvis du er astronaut

104 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere