Bilgigant tilbagekalder 227.000 biler: Airbaggen kan gå af uden grund

Volkswagen og Porsche tilbagekalder i alt 227.000 biler på grund af mulig fejl på sele og airbag

Blandt de ramte modeller er den populære VW Tiguan - konkret drejer det sig om eksemplarer fra 2015. Foto: Thomas Hjortshøj
Blandt de ramte modeller er den populære VW Tiguan - konkret drejer det sig om eksemplarer fra 2015. Foto: Thomas Hjortshøj

Tyske Volkswagen-gruppen er tvunget til at tilbagekalde 227.000 biler på grund af problemer med airbags og automatiske selestrammere.

Det skriver Reuters på baggrund af en artikel fra Stuttgarter Zeitung.

Avisen beretter, at Volkswagen tilbagekalder Tiguan, Sharan og CC-modeller bygget i 2015, og at Porsche tilbagekalder 911, Boxster, Cayman og Panamera-modeller bygget i 2015 og 2016.

Mediet citerer Tysklands automobilmyndighed KBA, som siger, at bilernes airbagcomputere skal opdateres.

I nogle tilfælde skal der installeret ny software.

Den nye RAV4 kan ikke klare svensk bilmagasins berømte elgtest. Foto: Lars Dalsgaard Biler Populær Toyota dumper sikkerhedstest: 'Køb den ikke!'

En talsperson for Porsche fortæller, at omtrent 23.500 Porsche-modeller kan være ramt af problemer med, at airbags eller den automatiske selestrammer udløses, selv om bilen ikke har været involveret i et færdselsuheld.

Talspersonen fortæller, at de ramte modeller er bygget i 2015 og 2016, og at 3900 af de ramte modeller er solgt i Tyskland.

Til Ekstra Bladet oplyser Volkswagen Danmark, at de 'på nuværende tidspunkt ikke har modtaget information, om at tilbagekaldelsen også skulle gælde det danske marked'.

Flere tilbagekaldelser
Det nye tilfælde er den seneste i en række af tilbagekaldelser fra Volkswagen-gruppen. Senest i august var Volkswagen-koncernens amerikanske afdeling tvunget til at tilbagekalde 679.000 VW-biler, som er solgt i USA siden 2011.

Årsagen var dengang, at bilerne 'kan rulle væk på grund af et elektrisk problem'.

Fejl på airbag-sensorer i nyere Audi-modeller har tvunget bilgiganten til at tilbagekalde flere hundredtusind biler. Foto: Anthon Unger/Ritzau Scanpix Biler Airbag slår fra: Bilgigant tilbagekalder 144.000 biler

34 kommentarer
Vis kommentarer