Bilgigant vil give redderne overblik over ulykken, før de ankommer

Hyundai vil bruge kunstig intelligens til at vurdere ulykkens konsekvenser og give redningspersonalet besked

Systemet skal vurdere følgerne ved at sammenholde informationer om ulykke, bil og passagerer i den. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Systemet skal vurdere følgerne ved at sammenholde informationer om ulykke, bil og passagerer i den. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det går stærkt på stationen, når alarmkaldet tikker ind.

Hos Hyundai vil man imidlertid gerne hjælpe redningspersonalet med at være bedre klædt på til den forestående opgave, når ambulancen suser ud til et trafikuheld. Derfor har man nu slået sig sammen et hold specialister for at gøre bilen i stand til at vurdere skaderne efter et uheld.

Målet er, at bilen efter bare syv sekunder kan sende en rapport til redderne med udførlige informationer om ulykken og de skader, som computeren vurderer, at passagererne har pådraget sig.

Det skriver Hyundai i en pressemeddelelse, som mediet Autocar har beskrevet.

De danske brinttankstationer bliver især brugt af kommuner som Aarhus og København, der har været blandt de første til at tage teknologien til sig. Foto: Casper Holmenlund Christensen/Ritzau Scanpix Biler Efter eksplosion: Alle tankstationer lukket for brintbiler

Systemet lærer undervejs
Specialisterne kommer fra virksomheden MDGo, der arbejder med kunstig intelligens - og det er netop denne teknologi, Hyundai gerne vil have ind i sine biler.

Ifølge producenten skal bilcomputeren kunne sammenholde data om ulykken, bilen og passagererne og på denne baggrund vurdere, hvor galt det står til med passagererne. Når de efterfølgende behandles på hospitalet, er tanken, at personalet her skal plotte deres lægefaglige vurdering ind i systemet.

På den måde skal den kunstige intelligens lære og blive mere præcis i sine vurderinger henad vejen.

- Vigtigst af alt vil innovationen give mere tid til at redde liv. Redningspersonalet får mulighed for at vurdere, hvor stor redningsaktion, der er brug for, og indsætte det rette personale, før de ankommer til ulykkesstedet, skriver Hyundai i pressemeddelelsen.

Hyundai vil også bruge de mange informationer, som den kunstige intelligens indsamler, til at få øje på brister i bilernes sikkerhedssystemer og deformationszoner, som så kan forbedres.

Producenten nævner ikke noget om, hvornår den nye teknologi ventes at blive taget i brug.

Fem af de nyindkøbte elbiler skal bruges som almindelige patruljebiler i hele kantonen. Foto: Hyundai Biler Her sætter politiet strøm til patruljevognene

8 kommentarer
Vis kommentarer