Bilgiganter enige om kæmpe fusion

PSA og Fiat Chrysler er enige om en fusion, der skal deles 50-50, lyder det i en fælles udtalelse

Allerede i oktober blev fusionen godkendt.

Bilproducenterne Fiat Chrysler (FCA) og PSA Peugeot har skrevet under på en fusionsaftale om sammenlægning af de to parter.

Det oplyser producenterne i en fælles udtalelse.

- Det nye selskab vil stå for produktionen af Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot og Vauxhall, lyder det i udtalelsen.

Med sammenlægningen bliver selskabet verdens fjerde største bilproducent, kun overgået af Volkswagen, Renault-Nissan og Toyota.

Det bliver PSA Peugeot-boss, Carlos Tavares, der bliver den administrerende direktør for den sammenlagte bilproducent, mens FCA-chef John Elkann bliver bestyrelsesformand.

Den franske bilproducent PSA står blandt andet bag mærkerne Peugeot og Citröen. Foto: Thomas Samson/Ritzau Scanpix Samfund Godkender gigantisk bilfusion

Fælles navn ikke besluttet
Det fusionerede selskab har endnu ikke besluttet et fælles navn, oplyser den administrerende direktør. Fordelingen mellem de to parter bliver 50-50, lyder det.

Sammenlægning forventes at blive gennemført i løbet af de næste 12 til 15 måneder. Selskabet får hovedsæde i Holland, men vil fortsætte have større kontorer i Paris, Milano og New York.

FCA, som også omfatter bilmærkerne Jeep, Alfa Romeo og Ram, kontrolleres af den italienske Agnelli-familie, som grundlagde Fiat. Koncernen har længe ledt efter en partner.

I sommer forhandlede producenten med Renault, men FCA trak sit tilbud tilbage, inden der lå en aftale. Her var tilbuddet også en 50-50-fordeling.

Fusionen kommer på et tidspunkt, hvor bilbranchen generelt står over for meget store udfordringer.

Bilernes udstødninger skal overholde stadig skrappere miljø- og kllimalovgivning. Samtidig skal der udvikles helt nye elbiler, og der udvikles helt nye standarder for sikkerhed.

91 kommentarer
Vis kommentarer