Bilist fejler overhaling med 160 km/t: Nu skal han i fængsel

Den vanvittige overhaling endte i en mark

Her kører en bilist galt med 160 km/t og ender på en mark. Video: Cambridgeshire Police/Dashcam
Følg Biler

Det er fornuftigt at have gode oversigtsforhold, når man skal foretage en overhaling, for ellers kan man risikere at ende som 44-årige Graham York, der i allerhøjeste grad mistimede en overhaling tæt ved den britiske by Peterborough for nyligt.

Og nu skal Graham York i fængsel, ligesom han ikke må køre bil i de næste fire år, på grund af den hasarderede overhaling.

Det skriver mediet Express.co.uk.

Episoden fandt sted tilbage i december 2017, og York blev ved retten i Peterborough for nyligt idømt 12 ugers fængsel for farlig kørsel og fire års kørselsforbud.

Vanvidsbilist indrømmer: - Jeg var en idiot

Mistimet overhaling
Ved episoden, som du kan se i den dramatiske video over artiklen, kommer Graham York kørende i sin Hyundai Tucson i høj fart på landevejen. Foran kører en Volkswagen Golf, og York accelererer hårdt, inden han foretager en overhaling af den forankørende Golf i høj fart. Graham York har dog ikke set, at vejen slår et skarpt sving til venstre, så umiddelbart efter, at York har overhalet Golfen, går det galt.

Lamborghini stoppet med 210 km/t: - Jeg ville bare vise mig

Den travle bilist kan ikke nå at bremse ned til venstresvinget, hvorfor han fortsætter ud i en grøft, som sender bilen op i luften med det resultat, at bilen lander på en mark.

Senere er det blevet udregnet, at han i overhalingen kører mere end 160 km/t.

Nu har han så fået kørselsforbud i fire år og en fængselsstraf på 12 uger.

- Yorks kørsel var farlig, og konsekvenserne kunne have været langt værre. Han var tydeligvis vred og var ikke opmærksom på den fart, han kørte med, da han nærmede sig det skarpe venstresving, siger politibetjenten Tom Nuttall, som efterforskede sagen, ifølge Express.

- York er tydeligvis ikke sikker bag rattet af en bil, og jeg håber, at denne straf vil beskytte offentligheden i fremtiden, siger han.

Da politiet ankom til uheldsstedet tilbage i 2017, var Graham York smuttet ud af førersædet, og han hævdede herefter, at den rigtige chauffør var gået efter hjælp.

Så galt kan det gå: 'Derfor skal du altid tjekke dine spejle'

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+