Bilist langer ud efter politiets brug af sømmåtte: Det var farligt for mine børn!

Politiets brug af sømmåtte møder kritik fra kvinde, der tilfældigt blev impliceret

En kvindelig bilist mener, at politiet udsatte hende og hendes to børn for unødig fare, da de brugte en sømmåtte til at standse en flugtbilist. Foto: /ritzau/Lars Skaaning
En kvindelig bilist mener, at politiet udsatte hende og hendes to børn for unødig fare, da de brugte en sømmåtte til at standse en flugtbilist. Foto: /ritzau/Lars Skaaning

En engelsk mor til to ved navn Carla Benson kritiserer politiet, fordi de brugte en sømmåtte til at stoppe en flugtbilist.

Det fortæller Cloucestershire Live.

Baggrunden for Carla Bensons kritik er, at hun mener, at politiet skabte en farlig situation, da de smed en sømmåtte ud foran flugtbilisten, der kom kørende i høj fart.

For da den kvindelige flugtbilist kørte hen over sømmåtten i en stjålet bil, mistede hun herredømmet over bilen, som fløj ind i Carla Bensons bil.

- Jeg synes ikke, det var det rigtige at gøre, at politiet brugte en sømmåtte på grund af den fare, det udsatte mig og mine børn og andre trafikanter for, lyder det fra kvinden ifølge Gloucestershire Live.

Gik glip af skolefest
Både Carla Benson og de to børn fik skader, da flugtbilisten bragede ind i dem.

Carla Benson selv fik skader på maven, hvor selen havde strammet til, da flugtbilen ramte, mens hendes datter fik skader i ansigtet fra airbaggens udløsning.

Datteren var så flov over, hvordan hun så ud efter sammenstødet, at hun ikke ville med til skolefest, fortæller Gloucestershire Live.

- Min søn er bange for at skulle tilbage i bilen, og han vil under ingen omstændigheder sidde foran, siger Carla Benson. 

FDM frygter dårligere biler: Sig nej til opdatering

Efterladt uden bil
Carla Benson er ikke alene med sin kritik af politiets metode til at få standset flugtbilisten.

Ejeren af den stjålne bil mener også, at politiet kunne have brugte andre metoder, så han ikke stod tilbage med en smadret bil.

I en udtalelse i forbindelse med retssagen mod flugtbilisten lød det fra bilejeren John Irving, at 'han var skuffet over politiets brug af sømmåtte, da det efterlod ham uden bil og havde skadet en mor og to børn, som ikke havde noget med sagen at gøre'.

John Irving fortæller, at hans VW Golf blev skadet for 5500 pund (45.000 kroner, red.), og fordi flugtbilisten stjal bilen, mens nøglerne sad i, vil hans forsikring ikke dække.

Ved retten blev flugtbilisten, som selv er mor til tre, idømt fængselsstraf i 16 måneder og fik forbud mod at køre bil i fem år.

Episoden med sømmåtten fandt sted i juli i 2016, og nu har kvinden altså fået sin straf.

Hun havde ingen forsikring og var påvirket af kokain, da politiet med en sømmåtte stoppede hende.

- Frække abe! Familie får seksualundervisning serveret i safaripark