Bilist tilkaldte politiet: Kongeørn har indtaget nødsporet

Politiet blev kaldt ud til en noget speciel opgave søndag

Bilister mødte søndag et forunderligt syn, da en kongeørn havde placeret sig i motorvejens nødspor ved Guldborgsund-tunnelen. Foto: /ritzau/Eirik Gronningsaeter
Bilister mødte søndag et forunderligt syn, da en kongeørn havde placeret sig i motorvejens nødspor ved Guldborgsund-tunnelen. Foto: /ritzau/Eirik Gronningsaeter

Nødsporet på en motorvej er beregnet til havarerede bilister, så hvad en ørn havde tænkt, da den søndag formiddag havde placeret sig i nødsporet kort før Guldborgsund-tunnelen melder historien ikke noget om.

Men i hvert fald var det præcis det syn, der mødte bilister, som kørte på motorvejsstrækningen søndag formiddag omkring klokken kvart over ni.

For her havde en ørn taget opstilling i motorvejens nødspor.

- Den omkring 50 centimeter høje ørn sad nok så fredeligt og nettede sine fjer på den ene vinge, fortæller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i deres døgnrapport.

Politiet havde forinden modtaget et opkald fra en bekymret bilist, som var kommet kørende på strækningen, hvor ørnen sad.

Biler - 14. jul. 2017 - kl. 16:28 Ny kendelse tillader fejl: Tast forkert på p-automaten - men slip for bøden

Fløj ubesværet væk
Bilisten havde ringet til politiet på grund af bekymring for, om ørnen var kommet til skade, siden den sad i motorvejens nødspor.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi sendte en patrulje af sted for at tage sig af ørnen og se, om den nu virkelig også var i nød i nødsporet.

- Da patruljen ankom, var ørnen dog færdig med at nette sine fjer, så den bredte vingerne ud og lettede, oplyser politiet.

Ifølge politiet viste det sig at være kongeørn.

- Den fløj derefter helt ubesværet væk fra stedet, skriver politiet.

Kongeørnen er Danmarks næststørste rovfugl

Biler - 14. jul. 2017 - kl. 06:57 Cyklist kører midt på vejen - så pløjer stor firehjulstrækker ham ned

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen