Bilister forarger politi: - Det er alt, alt for mange

For mange bilister sætter deres eget og andres liv på spil, lyder det fra politiet

Her bliver en dansk håndværker filmet mens han tager stoffer bag rattet. Det er alt, alt for mange, som sætter eget og andres liv på spil, lyder det fra Midt- og Vestjyllands Politi. Læservideo

Hos Midt- og Vestjyllands Politi er der forargelse at spore over, at politikredsens patruljer på under 24 timer har sigtet adskillige bilister for kørsel i narkopåvirket tilstand. Desuden er flere også blevet sigtet for spirituskørsel.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i et tweet.

- I alt er 11 personer blevet sigtet. Flere af dem havde ikke kørekort. Det er alt, alt for mange, som sætter eget og andres liv på spil, lyder det i tweetet fra politikredsen.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

I bydelen Aarhus Ø i landets næststørste by kører mange bilister hasarderet ved blandt andet at brænde dæk og køre for stærkt. Nu sætter politiet ind. Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix Biler Bekymrede beboere: Bilister laver hjulspind og kører for hurtigt

Flere og flere
Til BT fortæller Jens Claumarch, som er vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, at politiet støder på mange narkopåvirkede bilister.

- Det er lige før, vi snart stopper flere for at være påvirket af narko end af spiritus. Mange tænker måske ikke på, at virkningen af euforiserende stoffer kan spores i lang tid, siger han til BT.

Kører man med ulovlige, euforiserende stoffer i blodet, er straffen den samme, som hvis man kørte spirituskørsel med 1,21 promille.

Man får frakendt sit kørekort i 3 år og får en bøde. Der gælder dog særlige regler, hvis man kører med THC i blodet.

I forbindelse med biltræffet Danmarks Hurtigste Bil blev flere hundrede bilister sigtet for at bryde færdselsloven. Arkivfoto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix Biler 170 bilister brød loven tæt ved dansk biltræf

93 kommentarer
Vis kommentarer