Bilister giver Dennis fingeren: Jeg er ikke ligeglad med dit liv

Landmanden er træt af farlige situationer på landevejene

21-årige Dennis Kjær ærgrer sig over, at bilisters utålmodighed kan skabe farlige situationer i trafikken, når de vil forbi en landbrugsmaskine. Foto: Dennis Kjær/privatfoto
21-årige Dennis Kjær ærgrer sig over, at bilisters utålmodighed kan skabe farlige situationer i trafikken, når de vil forbi en landbrugsmaskine. Foto: Dennis Kjær/privatfoto

Dennis Kjær fra Randers er ved at være træt af utålmodige bilister. De skaber farlige situationer for ham og dem selv, når de foretager hasarderede overhalinger.

Det fortæller han i et facebookopslag.

(Artiklen fortsætter under opslaget)

Til daglig er 21-årige Dennis landmand. Som landmand skal man af og til ud på de danske veje i de store landbrugsmaskiner, og det er der, de farlige situationer opstår, fordi bilister ifølge ham ofte ikke gider vente med at komme forbi en traktor eller en mejetærsker.

- Egentlig håber jeg bare, at vi alle sammen kan komme sikkert frem i trafikken - både bilister og os i landbrugsmaskinerne, siger Dennis Kjær til Ekstra Bladet.

Som han også skriver i opslaget, er det særligt utålmodigheden, han mener, der kan være livsfarlig for bilisterne.

- Jeg oplever næsten, hver gang jeg kører, at der kommer en bilist, der er kommet for sent af sted og derfor simpelthen ikke kan komme hurtigt nok forbi. De har ikke tålmodighed til, at jeg viger for at give dem plads, og så opstår de farlige situationer, siger han.

Biler - 16. aug. 2017 - kl. 11:51 Kom til at trykke på speederen: Bil flyver ud af p-hus fra syvende etage

Giver fingeren
Når utålmodigheden hos bilisterne bliver for stor, oplever Dennis Kjær, at det kan stige folk til hovedet.

- Så rækker de den dumme finger op, siger han til Ekstra Bladet.

- Bilisters had til landbrugsmaskiner er virkelig stort, siger han.

I den ideelle verden ville han ønske, at bilister væbnede sig med større tålmodighed, fordi det for ham også ville forstærke lysten til at køre ind på en vigeplads for at lukke bilister forbi.

(Artiklen fortsætter under billedet)

En situation, der opstod for nyligt, da Dennis Kjær sammen med sin kollega var af sted i to mejetærskere har fået ham til at skrive et opslag på facebook. Foto: Dennis Kjær/privatfoto
En situation, der opstod for nyligt, da Dennis Kjær sammen med sin kollega var af sted i to mejetærskere har fået ham til at skrive et opslag på facebook. Foto: Dennis Kjær/privatfoto

- Hvis bilister viste tålmodighed i stedet for at give fingeren, og måske vinkede og sagde 'tak fordi du holdt ind til siden', så ville man få lyst til at gøre det igen, siger han.

I sit opslag skriver han også, at han håber, at bilister, næste gang de møder en landmand, i stedet for at tænke 'den lorte forpulede traktor' i stedet ville tænke 'wow, respekt for ham der kæmper røven ud af bukserne for de danske fødevarer'.

Den del føler Dennis Kjær er blevet misforstået i kommentarfeltet til opslaget, der er delt mere end 5.500 gange og kommenteret over 1.000 gange.

- Jeg kan fornemme, at folk forstår opslaget lidt, som om at jeg vil gøre landmænd vigtigere end andre. Sådan er det ikke ment. Landmænd passer deres arbejde ligesom alle andre, men vi kan ikke passe vores arbejde uden at skulle på vejen en gang imellem med de store maskiner, siger han til Ekstra Bladet.

Han tror, at årsagen til, at bilister reagerer så kraftigt, er udviklingen i landbrugsmaskinerne.

- Vi kører nogle virkelig store maskiner - meget større end tidligere - og de fylder meget på vejene, siger han.

Se også: Vred bilist overfusede yngre kvinde: Forsøgte at hive tøj af hende

287 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere