Billig bil er mest fejlfri mens Volvo skuffer fælt

Kia sparker røv, når det kommer til kvaliteten i nye biler - det koreanske mærke vinder over giganter som Porsche, Toyota og BMW

Kia er den mest fejlfri bil i USA – i den modsatte ende er Smart, som er det mærke, der har flest fejl. Foto: Kia.
Kia er den mest fejlfri bil i USA – i den modsatte ende er Smart, som er det mærke, der har flest fejl. Foto: Kia.

Hvis du har det indtryk, at koreanske biler fra Kia er noget billigt skrammel, så må du hellere revurdere din opfattelse. For blandt amerikanske kunder er det mærket med færrest fejl i hele 2016.

Det viser en opgørelse, som researchfirmaet J.D. Power laver hvert år.

Undersøgelsen hedder J.D. Power 2016 U.S. Initial Quality Study, og ifølge en pressemeddelelse udsendt af virksomheden, slår Kia både Porsche og andre langt dyrere, europæiske mærker.

Undersøgelsen er baseret på fejl, som opstår de første 90 dage af bilejerskabet, og er således optalt som fejl per 100 biler.

Så jo lavere et tal, jo færre fejl, og her snupper Kia førstepladsen med 83 fejl pr. 100 biler foran Porsche, som har 84 fejl per 100 biler.

På tredjepladsen finder vi Hyundai, Kias søsterfirma, med 92 fejl.

Toyota har fjerdepladsen med 93 fejl, og BMW indtager femtepladsen med 94 fejl per 100 biler.

Udover det specielle ved, at det er første gang, et koreansk bilmærke scorer over konkurrenterne, så er det også kun anden gang i undersøgelsens 30-årige historie, at det ikke er et premium-mærke, der vinder.

Sidste gang vandt Toyota.

De mange hårnålesving på Transfăgărășan Highway i Rumænien har sikret vejen en plads på Fords liste over verdens bedste veje. Foto: Flickr/Antony Stanley Bilnyheder Er du en god nok bilist? Her er verdens vildeste veje

Ikke så smart
Blandt dem, der har flest fejl per 100 biler, finder vi Smart på sidstepladsen med hele 216 fejl per 100 biler. Det betyder altså, at hver bil i gennemsnittet har over to fejl.

Fiat er næstsidst med 174 fejl, og lidt overraskende kommer så Volvo med 152 fejl per 100 biler.

J.D. Powers U.S. Initial Quality Study er baseret på over 80.000 kunders feedback, som alle har svaret på 233 forskellige spørgsmål i otte kategorier.

Kia ligger i toppen af undersøgelsen med en lang række meget dyrere mærker under sig. Foto: J.D. Power
Kia ligger i toppen af undersøgelsen med en lang række meget dyrere mærker under sig. Foto: J.D. Power

Københavnere skal ikke længere vente 24 timer på fotodokumentation i forbindelse med deres p-bøder. Nu foregår det hele online. Foto: Polfoto Bilnyheder Endelig! Så nemt bliver det at klage over P-bøden

52 kommentarer
Vis kommentarer