Billigere og med længere rækkevidde: VW opdaterer elektrisk mikrobil

Den lille bybil VW Up lanceres nu i en ny opdateret elektrisk udgave med en rækkevidde på 260 kilometer

Den elektriske udgave af mikrobilen Volkswagen Up lanceres nu i en opdateret udgave med væsentlig længere rækkevidde og lavere pris. Foto: Volkswagen
Den elektriske udgave af mikrobilen Volkswagen Up lanceres nu i en opdateret udgave med væsentlig længere rækkevidde og lavere pris. Foto: Volkswagen

Vi har haft en elektrisk VW Up på markedet i et stykke tid, og fristede kunder har kunnet investere i en e-Up med en rækkevidde på 160 km pr. opladning og en pris på 182.000 kroner.

Nu har Volkswagen så lanceret en opdateret udgave af den elektriske mikrobil, der umiddelbart at dømme ser ud til at være en på alle måder mere attraktiv pakke. I den nye opdaterede version er rækkevidden vokset betydeligt til 260 km, og prisen er faldet til 162.995 kroner.

Prisen er inklusiv Clever Unlimited-abonnement med ubegrænset strøm til en fast månedlig ydelse, standardinstallation af en ladeboks samt en ladebrik, der giver adgang til Clevers netværk af offentlige ladestandere.

I dag udgør elbiler under 0,5 procent af den samlede bilpark. Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix Biler Derfor er danskerne skeptiske over for elbiler

Det oplyser Volkswagen i en pressemeddelelse.

Den ekstra rækkevidde har VW opnået med nye battericeller, der har en højere energitæthed. Energikapacitet i batteriet er øget fra 18,7 til 32,3 kWh, og med et forventet forbrug på 12,7 kWh/100 km vil e-Up kunne nå en rækkevidde på op til 260 km (WLTP) i praksis.

Udpræget bybil
Ved en ladekapacitet på 40 kW kan batterierne lades 80 procent op på cirka en time. Batteriernes placering i bunden af bilen giver ifølge VW et lavt tyngdepunkt til gavn for god køredynamik. Den 83 hk stærke elmotor yder sit maksimale drejningsmoment på 210 Nm ved igangsætning. 100 km/t er nået på 11,9 sek., og topfarten er elektronisk begrænset til 130 km/t.

Udover fordelene ved den elektriske drivlinje besidder e-Up de elementer, som vi kender fra den regulære Up.

Standardudstyret i en e-Up omfatter aircondition, 'composition phone' radiosystem med Bluetooth og DAB+, Lane Assist, Vejskiltegenkendelse, P-sensorer (bag), bakkamera, fartpilot og højdejusterbare forsæder.

De to øvrige modeltrillinger Skoda Citigo og Seat Mii kommer ligeledes i elektriske udgaver, som forventes at komme på markedet til marts.

Volkswagen oplyser desuden, at prisen på den elektriske udgave af den større Golf, e-Golf, falder til 229.995 kr. inklusive Clever Unlimited-abonnement med standardinstallation af en ladeboks samt en ladebrik, der giver adgang til Clevers netværk af offentlige ladestandere.

Engang kunne danskerne ikke få nok af disse tre biler, men salget har været kraftigt dalende. Nu lanceres tre nye elektriske udgaver af bilerne. Foto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix Biler Danskerne har købt tusindvis af disse biler: Nu bliver de elektriske

39 kommentarer
Vis kommentarer