Billigste dansker-darling er ikke mest interessant

Toyota afslører priser på ny udgave af populære Yaris

Den nye udgave af Toyotas populære Yaris-model begynder til en pris på 129.990 kr., men den mest interessante model koster mere. Foto: Toyota
Den nye udgave af Toyotas populære Yaris-model begynder til en pris på 129.990 kr., men den mest interessante model koster mere. Foto: Toyota

Den nye fjerde generation af den populære Toyota Yaris kommer til Danmark til september, men allerede nu har Toyota offentliggjort de danske priser på minibilen.

Priserne for den billigste variant med en 1,0-liters benzinmotor begynder ved 129.990 kr., men den mest interessante i et dansk perspektiv er hybridversionen, og her begynder prisen ved 165.990 kr.

Det er nemlig ikke de rene benzinudgaver, som Toyota forventer den største interesse for.

- Allerede i dag står der hybrid på over halvdelen af de solgte Yaris-modeller i Danmark, og Toyota spår, at denne andel vil vokse yderligere med den nye Yaris, skriver den japanske bilgigant i pressemeddelelsen.

Toyota Yaris Hybrid blev med i alt 2793 indregistrerede biler i 2019 den mest solgte hybridbil i Danmark, og Yaris Hybrid har nu været Danmarks mest populære hybridbil i otte år i træk.

I den nye hybridudgave af Yaris får man en helt ny generation af Toyotas hybridteknologi, som i kombination med en trecylindret 1.5-liters benzinmotor yder 116 hestekræfter og mønstrer en gennemsnitlig brændstoføkonomi på 26,3 km/l ved blandet kørsel.

Første gang nogensinde: Nu kommer denne Toyota til Danmark

Den nye Yaris er ifølge Toyota designet til at være verdens sikreste bil i den kompakte miniklasse med flere forskellige både passive og aktive avancerede sikkerhedssystemer som standard.

Standardudstyret vil i stil med den nuværende blive navngivet H1. Her byder listen af standardudstyr på blandt andet fuldautomatisk klimaanlæg, LED-kørelys, 7 tommer multimedieskærm med Bluetooth samt integration af smartphone i form af Apple CarPlay og Android Auto samt den seneste generation af Toyotas avancerede sikkerhedspakke, Toyota Safety Sense.

Med sikkerhedspakken følger altid en intelligent adaptiv fartpilot, der automatisk tilpasser hastighed og afstand til den forankørende bil og også fungerer i køkørsel, samt vejbaneassistent, der sørger for at holde bilen i samme vognbane

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sådan ser den nye Yaris ud i udgaven med sort tag. Foto: Toyota
Sådan ser den nye Yaris ud i udgaven med sort tag. Foto: Toyota

Særlig introudgave
Toyota tilbyder her i forsalgsperioden også en særlig udstyrsudgave, der har fået navnet Yaris Hybrid H3 Premier Edition. Her får man ekstra meget udstyr med som standard.

Udstyrsliste rummer bl.a. 17 tommer alufælge, 2-zonet klimaanlæg, sortlakeret bitone tag, interiør med røde syninger, sportssæder med indtræk i dellæder, digital instrumentpanel, head-up display i farver til visning af køreinformation i forruden, 8" tommer multimedieskærm, LED-forlygter og baglygter, automatisk nedblændeligt bakspejl og bakkamera.

Introduktionsudgaven Yaris Hybrid H3 Premier Edition placerer sig dog prismæssigt noget højere end H1-standardudgaven, og man kan i forsalgsperioden få den for 239.990 kr.

Bilgigant vinder for 18. år i træk: Her får du den bedste kundeservice