Annonce:
Annonce:

Bilmærke lancerer ny app: Slut med at lede panisk efter en p-plads

Ford vil gøre hverdagen nemmere for bilejere

Det kan ofte være en krævende opgave at finde en ledig parkeringsplads. Det vil Ford nu forsøge at gøre nemmere. Foto: Martin Lehmann
Det kan ofte være en krævende opgave at finde en ledig parkeringsplads. Det vil Ford nu forsøge at gøre nemmere. Foto: Martin Lehmann
Annonce:
Følg Biler

Vi kender nok godt alle sammen til febrilsk at køre gade op og gade ned for at finde en parkeringsplads. Eller til den situation, hvor man har travlt, men pludselig finder ud af, at benzintanken er tæt på at være tom, så man bliver nødt til at bruge ti minutter på at drøne ind på tanken og fylde brændstof på, selvom man ikke har tid til det.

Den slags irriterende situationer har bilfabrikanten Ford nu forsøgt at finde en løsning på. De vil nemlig gøre hverdagen lettere for bilejere med en app, som blandt andet skal gøre det nemt at finde den nærmeste parkeringsplads samt at tjekke brændstofforbruget på afstand.

Det skriver bilfabrikanten i en pressemeddelelse.

Annonce:

- 'Ford Pass' skal være med til at gøre køreturen mere bekymringsfri. I en travl hverdag er der mange ender, der skal nå hinanden, og her håber vi, at Ford Pass kan være en hjælpende hånd, siger Kristine Dam Jensen, Marketing & Communication-ansvarlig hos Ford Danmark.

Ekstra Bladet har snakket med Lene Dahlquist, der er pressechef hos Ford Danmark, som fortæller, at appen er gratis og fungerer således, at man indtaster sit stelnummer, hvorefter et kort popper op, som viser, hvor den nærmeste parkeringsplads er samt informerer om, hvorvidt der er ledige pladser på den pågældende parkeringsplads.

Glemsomt ældre ægtepar finder deres bil efter fem dage

Derudover gemmer appen din parkeringslokation, så man nemt kan finde sin bil, når man skal køre igen.

- Det er f.eks. en kæmpe fordel, hvis man befinder sig en by, man ikke kender og tænker: 'Hvor pokker var det nu lige, jeg parkerede', siger pressechefen, som pointerer, at man også kan sammenligne priser på de fundne parkeringshuse/-pladser, så man altid har de bedste priser lige i hånden.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sådan ser det ud i appen, når den finder frem til parkeringspladser samt priser. Foto: Screenshot
Sådan ser det ud i appen, når den finder frem til parkeringspladser samt priser. Foto: Screenshot
 

Annonce:

Nu kan din bil snart forudsige, hvad der går i stykker næste gang

Find den billigste benzin
Appen kan bruges af alle bilejere, der har en Ford med Sync 3-infotainment-system, som findes på de fleste modeller, der er under 3-4 år gamle.

Appen fungerer desuden således, at bilejeren kan tilslutte sin telefon til bilen med et USB-kabel, hvorefter man kan finde de nærmeste tankstationer og samtidig få live opdateringer på priserne, så man på den måde kan undgå situationer, hvor man har betalt dyre domme på at fylde tanken blot for derefter at finde en billigere tank lige rundt om hjørnet.

Ford Pass-appen er dog ikke det eneste, som bilfabrikanten går og bakser med i øjeblikket.

Annonce:

Fremover vil de nemlig udstyre alle nye biler med 'Ford Pass Connect', der udover selve appen består af et indbygget modem, som blandt andet vil gøre det muligt at oprette et WiFi-hotspot i bilen, modtage liveopdateringer om trafiksituationen direkte i navigationssystemet samt mulighed for fjernlås, så du kan åbne og låse bilen på afstand.

Samtidig vil de nye Ford-biler kunne varme sig selv op, så man i de kolde vintermåneder kan sætte sig ud i en opvarmet bil.

Den første bil med Ford Pass Connect bliver den nye Ford Focus, der får premiere denne sommer.

Er din bil på listen? Højt kilometertal stopper ikke disse gamle slæder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

TILTALE

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: