Bilmærke vender tilbage til Danmark: Her er deres nye elbil

Lexus har offentliggjort, at de vender tilbage til Danmark, og nu har det japanske mærke præsenteret sin første 100 procent elektriske bil

Kom helt tæt på den nye Lexus UX 300e her. Video: Lexus Interantional

Japanske Lexus, som for nyligt har offentliggjort, at mærket vender tilbage til Danmark, har i årevis været blandt de førende indenfor hybridbiler, og nu har mærket langt om længe præsenteret sin første 100 procent elektriske bil.

Det oplyser Lexus i en pressemeddelelse.

På den internationale biludstilling Guangzhou International Automobile Exhibition i Kina løftede Lexus sløret for sin første batteridrevne bil, Lexus UX 300e. Tidligere på året blev Lexus UX introduceret som hybridbil, og siden er modellen blevet den mest populære Lexus-hybridbil i Europa. Netop derfor har Lexus valgt, at SUV'en skal være udgangspunktet for mærkets første elbil.

Amerikanske biler har problemer med pålideligheden, viser ny stor undersøgelse. Foto: Colourbox Biler Her er de mest upålidelige bilmodeller

Elmotoren i UX 300e yder 150 kW, svarende til lidt over 200 hestekræfter, med et drejningsmoment på 300 Nm. Motoren forsynes med strøm fra et 54,3 kWh stort litium-ion batteri, der er placeret under gulvet i kabinen. Placeringen af det store batteri bidrager til et lavere tyngdepunkt og giver en forventet rækkevidde på ren el på 400 km målt efter den gamle, optimistiske NEDC-metode.

Ekstra isoleret
Når der ikke er en forbrændingsmotor til at skabe lyd, så vil vindstøj og dækstøj ofte være mere mærkbar i en elbil, og det er de klar over hos Lexus, som derfor i UX 300e har lagt ekstra støjisolering omkring kabinen for at reducere støj. Desuden har Lexus tilført et aktivt lydkontrol-system, der sender naturlige lyde fra bilens omgivelser ind i kabinen, så føreren bliver mere opmærksom på, hvad der sker omkring bilen.

Bag rattet i den nye Lexus elbil kan man skifte mellem forskellige indstillinger, der styrer acceleration og deceleration, alt efter situationen man befinder sig i. På såkaldte skiftepaler ved rattet kan man vælge mellem fire forskellige niveauer til at motorbremse bilen med elmotoren - og dermed regenerere mest muligt strøm på batteriet under kørslen.

Salget af Lexus UX 300e starter i Kina og Europa til næste år. Priser offentliggøres tættere på salgsstart.

Volkswagen ID Space Vizzion er den seneste i rækken af elektriske ID-modeller, som VW har lanceret. Den færdige udgave forventes at stå klar i slutningen af 2021. Foto: PR Biler Nu skal børnefamilier også køre elektrisk

35 kommentarer
Vis kommentarer