Bilsalget trodser afgiftssnak: Styrer mod nyt rekordår

Trods nedgang i bilsalget under debat om afgifter, tordner salget af biler af sted

Vi er på vej mod endnu et rekordår for bilsalget herhjemme, selv om der var nedgang, da debatten om afgifterne var på sit højeste. Foto: /ritzau/Mikkel Khan Tariq
Vi er på vej mod endnu et rekordår for bilsalget herhjemme, selv om der var nedgang, da debatten om afgifterne var på sit højeste. Foto: /ritzau/Mikkel Khan Tariq

Meget tyder på, at vi trods nedgang i bilsalget under snak om afgifterne på biler er på vej til endnu et rekordår.

Bilsalget er efter november måned og efterårets usikkerhed om bilafgifterne fortsat på niveau med sidste års rekordsalg, viser tal fra De Danske Bilimportører.

Salget blev i november stort set det samme som i november ’16 og blot 530 biler under oktober, der var stærkt påvirket af afgiftsnedsættelsen.

Salget af personbiler i 2017 er således efter november måned på 205.277 hvilket er knap én procent over rekordåret 2016 hvor der efter november var solgt 203.523 personbiler.

- Den megen debat om bilafgifterne i efteråret skabte naturligvis stor usikkerhed og påvirkede salget markant, men nu er afgifterne sat ned, usikkerheden væk og efter 11 måneder er salget på niveau med sidste års absolutte rekord, siger Gunni Mikkelsen, direktør i De Danske Bilimportører.

- Til og med november er der kommet 205.277 nye personbiler på de danske veje, hvilket er marginalt mere end sidste års 203.523, siger han.

Se også: Bilgigant siger farvel til benzinbilen

Mange kunder i butikken
Da den offentlige debat var på sit højeste fra slutningen af august og frem til oktober, gik salget af biler tilbage med mellem 30 og 40 procent, oplyser De Danske Bilimportører.

Fra slutningen af september blev afgifterne sat ned, og det resulterede igen i en stor efterspørgsel. Da reglerne for leasing imidlertid fortsat ikke var helt klare, var interessen for direkte køb af bilerne derfor i højsædet. Nu er reglerne på alle områder - også for leasing, privat såvel som erhverv - klare og markedet på vej tilbage til normaltilstanden igen.

- Vi havde naturligvis gerne været foruden efterårets usikkerhed om bilafgifterne og den betydelige usikkerhed som den resulterede i blandt både køberne og forhandlerne. Men nu er reglerne på alle områder klare - der er ro om priserne og de er, for de flestes vedkommende, faldet, siger Gunni Mikkelsen.

- Leasingreglerne er nu også klare og der er allerede mange tilbud i markedet. Der er rigtig mange kunder i butikkerne, besøg på nettet og salgstallene ser meget positive ud, så vi forventer en absolut god efterspørgsel og et stabilt marked i den kommende tid, siger han.

10 mest solgte biler i november

- Nissan Qashqai - 951

- Peugeot 208 - 881

- VW Golf - 669

- VW Up - 626

- Skoda Octavia - 436

- Mercedes-Benz C-klasse - 396

- VW Passat - 388

- Mercedes-Benz A-klasse - 374

- Renault Clio – 371

- Peugeot 2008 - 343

Kilde: De Danske Bilimportører

Se også: Mange familiebiler er i virkeligheden for små

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Biler
Seneste i Biler
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen