Ekstra Bladet klassik: Vask ligene væk

Insektrens er nemt at bruge, men dyr i drift. Prøv i stedet med en avis, en spand vand og næsten ingen knofedt

Insekter har det med at sætte sig overordentligt godt fast. Især på forruden og kølerhjelmen. (Foto: ekstrabladet.tv)
Insekter har det med at sætte sig overordentligt godt fast. Især på forruden og kølerhjelmen. (Foto: ekstrabladet.tv)

Når insekterne splatter på forruden og fronten af bilen, er de næsten ikke til at få af. Selv en tur i vaskehallen kan have svært ved at gøre kål på de døde kræ, som især sidder godt fast, hvor bilen er varm. Det gælder for eksempel motorhjelmen.

Du kan selvfølgelig vælge at købe insektrens på den lokale tankstation, men tidligere tests viser, at de ikke virker stort bedre end ganske almindelig bilshampoo.

Det handler i bund og grund om at opløse de udsplattede rester, og det kan gøres på flere måder. Sæbe/bilshampoo er altid godt, fordi der i shampoo findes såkaldte tensider, organiske virkestoffer, som medvirker til at opløse insekterne.

Kører du bilen i vaskehal, bør du tilvælge en skumforvask, fordi det blødgør insekterne.

Kør udenom varmt vand
Vasker du bilen i hånden, kan du benytte specielle insektrensemidler. Men de kan være dyre og virkningen er ikke meget bedre end ganske almindelig bilshampoo. Er insekterne særlig genstridige, kan du blødgøre dem, ved at lægge nogle våde aviser eller gamle håndklæder eller lagner ud over dem.

På den måde får vandet lov at virke længere, og når du fjerner avisen eller lagnet, er insekterne ofte lige til at skylle af.

Undgå at bruge alt for varmt vand. Varmt vand risikerer at få insekterne til at sidde endnu bedre fast.

Se tv-indslaget ved at klikke til højre under 'se også'.

Denne artikel blev bragt første gang i sommeren 2008

1 af 3 Insektfjerner er nemt at bruge, men ikke nødvendigvis bedre end ganske almindelig bilshampoo. (Foto: ekstrabladet.tv)
2 af 3 En spand vand og nogle gamle aviser er den billige måde at fjerne dyrene på. Fold avisen ud, læg den på forruden og hæld vand ud over dem. For at de ikke tørrer for hurtigt, bør du undgå at gøre det i direkte sollys. (Foto: ekstrabladet.tv)
3 af 3 Insekter har det med at sætte sig overordentligt godt fast. Især på forruden og kølerhjelmen. (Foto: ekstrabladet.tv)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere