Billig Mercedes B-klasse

Mercedes-Benz B-klasse er meget mere konkurrencedygtig, end du tror

En Mercedes, der koster det samme som en veludstyret Ford Focus og rummer det samme som en VW Passat? Det lyder som et scoop - og det er det!

I teorien er B-klassen i klasse med Audi A3 Sportback eller den femdørs udgave af BMW 1-serie. De tre biler er nogenlunde lige lange - omkring 435 cm.

Men med 155 cm er Merceren hele 13 cm højere end BMW'en. Og da bilen med stjernen samtidig har opgivet det spøjse dobbeltgulv fra den forrige B-klasse, er det hele blevet omsat til plads - masser af plads!

I Passat-klasse
I den samme uge, som vi kørte B-klasse, rådede vi også over en Hyundai i40 stationcar, som er en bil i Passat-klassen - dvs. fullsize stationcar, som i dette tilfælde var udstyret med en 177 hestes benzinmotor og havde fået alt hvad den kunne trække af udstyr.

Hyundai'en står til 410.000 kr. Mercedes står til nøjagtig samme pris: 410.000 kr. og er til overflod udstyret med en markant federe 1,8 liters turbo-diesel med 300 Nm og 136 hk.

Så kan du måske indvende, at bilerne ikke er i samme klasse og heller ikke har samme udstyr. Vores påstand er dog, at en B-klasse nemt kan sammenlignes med bilerne i denne klasse, fordi både plads og kvalitet er på plads.Flere bilanmeldelser: Range Rover Evoque - Suvernt dyrFlere bilanmeldelser: Range Rover Evoque - Suverænt dyrTrætheds-føler
Bagagerummet er det eneste, der ikke helt matcher Passatklassen - men med 486 liter kommer du dog med stor sikkerhed ikke til at mangle plads i dagligdagen. Hyundai'en som indtil videre udelukkende fås som stationcar, rummer yderst magelige 553 liter.

Men du får da meget mere udstyr i sådan en Hyundai - gør du ikke? Og jo, det er der noget om: I Hyundai får du f.eks. navigation, bakalarm og som noget helt unikt opvarmede bagsæder, men Mercedes er i modsætning til hvad du måske går og tror, ikke dårligt udstyret heller:

Du får elektronisk parkeringsbremse (som jeg som godt ville undvære), et radarbaseret kollisionsudstyr, træthedsføler - og så får du ikke mindst en bil, som på alle måder er velfungerende - og selvom et godt styretøj, og fede sæder ikke tæller med i udstyrslisten, er det noget, som du bliver lykkelig for i hverdagen. Og navigation til den i forvejen indbyggede skærm i instrumentbordet står i blot 5.900 kr.

Lækker skærm
Og hvordan opleves den så? B-klassen er en rigtig Mercedes, lækkert og komfortabelt affjedret og med en meget begrænset støjniveau. Mekanisk set får du det ikke meget bedre netop nu: Gearskiftet er letgående og samspillet mellem speeder, kobling og gearkasse gør B-klassen meget nem at køre.

Du sidder desuden dejligt højt, har godt overblik og udsigt til et gennemført instrumentbord, som blandt andet indbefatter en 7-tommer skærm, som har forbindelse til drejeknappen i mellem sæderne.

Gode priser
Mercedes har lange traditioner for privatleasing, som giver god valuta for pengene, og B-klassen er ingen undtagelse. En B-180 CDI med 109 hk står i 4.295 kr. om måneden med en førstegangsydelse på 30.000 kr. og 20.000 km om året i tre år. Den kraftigere 200 CDI (som har den samme motor med lidt flere kræfter) koster 300 kr. mere om måneden.

Til sammenligning koster en Hyundai I40 1,7 diesel 136 hk 5.195 kr. på de samme vilkår. Det gør det nemt at vælge Mercedes, ik?

Læs flere bilanmeldelser på Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer