Dufour 335: Sejlbåd med vinkælder

Franske Dufour 335 til 918.000 sejlklar, har en mindre vinkælder og andre gode detaljer, erfarer Ekstra Bladet efter en bådtest.

Hækken er med 3,16 meter meget bred på Dufour 335, her er badeplatformen slået ud.
Hækken er med 3,16 meter meget bred på Dufour 335, her er badeplatformen slået ud.

Selvom Dufour 335 vejer over fem tons, er den alligevel let på rattet og flytter sig hurtigt i selv mindre vindpust. Båden er med andre ord en af de mere velsejlende turbåde på markedet, kunne Ekstra Bladet konstatere for nylig under en eksklusiv test på Mallorca.

Den franske Dufour 335 er ikke en typisk båd for en ny sejler, da dens levende sejlegenskaber stiller krav til mandskabet.

Båden har noget utraditionelt ikke noget hækstag, der sidder på mastetoppen og går ned til agterkanten og holder masten. Man har fjernet hækstaget, fordi det generer rorsmanden ude agter i hjørnerne på båden.

I stedet har instruktøren, Umberto Felci, skabt en mast med lange, bagudvendte salingshorn, der sidder midt på masten og disse såkaldte salingshorn, er voldsomt vinklet med over 20 grader, så masten, der hæftes med vant (stålwire, red.) ikke ryger forover under sejlads, når vinden kommer ind fra ryggen.

Sejl reguleres fra førerplads
Fokkeskødet, der holder det forreste sejl, fokken, er som på mange nye turbåde, ført tilbage til rorsmanden til et selvskødende spil, så rorsmanden selv kan regulere sejlet, hvilet er praktisk, når båden kun sejles af to personer.

Storskødet reguleres til gengæld på ruftaget og kan kun justeres af en gast.

Mesterens drømmebåd

Bred er Dufour 335 også agten og det giver masser af plads oppe i cockpittet, men nede i kahytten giver det plads til et pænt stort toilet i højre side, mens der i agterkøjen i venstre side er en dobbeltkøje, hvor man skal ligge på tværs. Fremme i forkahytten er en bred forkøje, der er to meter dyb og det gør stedet til det bedste sted at sove.

Flere ting i salonen er smart. Der er fx rigtig god plads ved navigationsbordet i højre side og stolen kan vippes op, så man ikke falder ud, når båden krænger under sejlads.

Lille vinkælder
Nede i navigationsbordet er også akkurat en plads til en bærbar computer, som dermed ikke ligger og rutcher rundt under sejlads. Og i bunden af cockpittet er der en mindre vinkælder til få flasker vin, noget der kan imponere vennerne. Oppe i cockpittet trækker det lidt ned, at rygstøtten er lidt for lav efter vores smag.

Dufour 335 er fyldt med gode detaljer i cockpit, sidedækket, rig og i kahytten. Samtidig er båden sporty og velsejlende. Prisen på 918.000 kroner sejlklar lyder måske dyrt for en 10 meter sejlbåd, men med indretning og dyre materialer og godt design, er Dufour 335 en god båd til erfarne tursejlere.

Xp38 er en hurtig familiebåd når det blæser, fordi værftet har gjort skroget lettere og kølen tungere. Foto: X-Yachts Bilnyheder - 2. sep. 2011 - kl. 19:48 Lettere båd fra X-YachtsBavaria 34 Sport er blandt de nyere brugte både, som er billigere pga. den dårlige sommer. Den blev produceret første gang i 2010. Foto: Troels Lykke Bilnyheder - 22. aug. 2011 - kl. 15:59 Dårlig sommer giver billige både

1 af 4 Dufour 335 sejler 7,8 knob på halvvind i 8-9 m/sek. Båden er meget levende at sejle og er ikke umiddelbart for førstegangssejlere.
2 af 4 Ståhøjden ved pantryet er 1,86 meter. Der er usædvanligt meget plads i den 33 fods båd. Apteringen er ikke look-a-like træ, men rigtig Moabi-træ.
3 af 4 I bunden af cockpittet er der en mindre vinkælder til få flasker vin, noget der kan imponere vennerne
4 af 4 Hækken er med 3,16 meter meget bred på Dufour 335, her er badeplatformen slået ud.
0 kommentarer
Vis kommentarer