Gi´ fanden i det hele og lej din drømmebil

En sjov, åben bil kan lejes fra 1.674 kroner om dagen

Hvad nu, hvis du droppede spekulationerne om, hvor mange tusindelapper du kan tåle at lægge hver måned for at have en cabriolet stående i garagen, for i stedet én gang om året at rejse til Sydfrankrig med passende kvindeligt selskab og leje den åbne bil, du i virkeligheden drømmer om?

Lettere (og billigere) sagt end gjort, tænker du. Men så let slipper du ikke: En sjov, åben bil kan lejes fra 1.674 kroner om dagen (Mini Cooper Cabriolet), så du skal ikke være Lars Larsen for at fuldende drømmen. Her kan du se, hvad det koster

Min drømmebil
Min personlige drømmecabrio er den nye Maserati GranCabrio, og lige før vi standsede og tog kyssebilledet, fik den 4,7-liters V8-motor (bygget hos Ferrari og monteret i den smukke cabriolet hos Maserati i Modena) lov at strække ben.

I Sport-programmet bliver styretøjet herligt tungt, dæmperne strammer op, og den 6-trins automatiske ZF-gearkasse lader motoren blive længere i gearene og skifter 40 pct. hurtigere. Gearkassen kan betjenes manuelt via paler bag rattet - og hvilken bil og hvilket sted ville være bedre til at lære systemet at kende, hvis du aldrig har prøvet det før?

Klik her for at læse (noget af) det nye nummer af Bil Magasinet

Hangarskib
Bemærk, at en GranCabrio ikke er en fiks lille sportsvogn - den vejer over to tons og er et hangarskib sammenlignet med en BMW Z4. Det er kun en fordel med lang akselafstand på den italienske­ autostrada, hvor vi passerer 275 km/t uden problemer (udover LARM fra kalechen), for den styrer, skifter retning og bremser formidabelt i betragtning af størrelsen.

Men selv med elektronisk styret undervogn og en perfekt vægtfordeling med 48:52 for/bag med kalechen nede skal du være over den: Det er en stor bil. Til gengæld er det også en smuk bil.

Fornuftægteskab
At have nøglerne til så elegant et køretøj er livgivende, selv om det kun er for et døgn. Det er et fornuftsægteskab, hvor fornuften består i, at jeg får lov til at give fuld gas i en åben Maserati, og ægteskabet går ud på, at vi er har et romantisk, heftigt og dramatisk forhold i 24 timer.

Så længe det varer, tænker jeg ikke et sekund over, at vi snart skal skilles igen - og så træls er det altså heller ikke for ungerne at skulle holde holde ferie i et lånt sommerhus i Jylland i stedet for at komme på charterferie sydpå. Det må de kunne forstå.

0 kommentarer
Vis kommentarer