Sådan er Skoda Citigo

Skoda Citigo er præsenteret og får en lavere pris end VW Up. Hvad skal den koste?

Lissabon, Ekstra Bladet

Det er ikke tilfældigt at Skoda præsenterer sin VW Up-kopi ved navn Citigo hele tre måneder efter præsentationen af VW Up. På den måde undgår VW-koncernen at at lillebror Skoda stjæler rampelyset for VW Up.

Med tre måneders forspring har VW Up fået bidt sig godt fast i både marked og købernes bevidsthed - og nu er det Skodas tur til at blive sat til skue.

Teknisk set er der tale om to helt ens biler med nogle få kosmetiske forskelle. Fronten med det helt nye Skoda-emblem har Citigo helt for sig selv. Men ellers er forskellene svære at få øje på, hvilket er godt det samme, når vi nu ved, at VW Up er en vellykket bil.

Den tredørs og femdørs model er lige store, 356 cm i længden, 165 cm i bredden og 148 cm i højden og har begge et bagagerum på klasseledende 251 liter og lægger hermed god afstand til Kia Picanto, som udover VW Up er den strideste kombattant i klassen.

LÆS også: Første test af faceliftet Toyota Aygo

Fin affjedring
I bykørsel klarer Citigo sig fint med kvikke accelerationer og hurtige vognbaneskift. Den femtrins gearkasse er på sædvanlig VW-facon letgående og det eletromekaniske styretøj er stadig nummer et i klassen.

I byen virker bakalarmen, som er indbygget i navigations-displayet en smule overflødigt - simpelthen fordi det er så nemt at overskue bilens hjørner fra førersædet.

Men det der er mest imponerende er affjedringen, som på kompetent facon sluger de fleste ujævnheder på de dårlige portugisiske veje.

Solidt fodfæste
På lande- og motorvejene går det lidt mere trægt, og især den lille 59 hestes variant mister nemt pusten herude. Til gengæld virker Citigo solidt plantet på vejen trods sine beskedne 930 kg.

Bilerne var udstyret med koncernens City Safe bremsesystem, som selv bremser op for fodgænger, når farten er under 30 km i timen. Det er yderst virksomt.

Kritisk pris
Prisen vil være afgørende for Skoda Citigos succes. Med et knapt så prestigefyldt navn, skal Skoda Citigo være en hel del billigere end VW Up eller være bedre udstyret model for model.

Vi siger at Skoda Citigo skal koste fra 84.000 kr. og håber for Skoda og danskerne at Skoda er enige med os! Klik her og smid dit bud på hvad en Skoda Citigo skal koste ...

0 kommentarer
Vis kommentarer