Super Renault til gammel pris - lidt endnu

Renault Laguna er trods fem år på bagen en superduper langtursbil. Og er du hurtig, kan du få den til gammel pris

Den faceliftede Renault Laguna er både komfortabel, velkørende og veludstyret og afgjort Renaults bedste bil. Og i den faceliftede udgave ser den tilmed godt ud. Men prisstigninger gør det svært at se hvorfor man skal vælge Laguna fremfor en Passat eller en Ford Mondeo.

Karosseri og plads: Laguna er en af de mindst rummelige biler i klassen. Det er ikke noget du mærker i forsædet, men bagsædepladsen er kneben for bilstørrelsen. Bagagerummet er dog helt i top, og det smarte måde, som man lægger bagsædet ned på gør Laguna til en omgængelig bil i hverdagen. Karosseriet er overskueligt og gør Laguna mere byduelig end både Mondeo og Passat.

Motor/gearing: 1,5'eren er ved at være en gammel traver, men en nylig opdatering gør, at den store bil klarer 23,8 km pr. liter diesel, og da bilen samtidig er let for sin størrelse, mangler du sjældent kræfter. Den sekstrins gearkasse fra Nissan-samarbejdet er en velfungerende sag.

Køreegenskaber/komfort: Styretøjet var ikke særlig velfungerende før faceliftet i 2010, men et helt nyt styretøj har pillet det meste af gummi-følelsen ud af styretøjet. Skal det være rigtig velfungerende skal du desværre helt op i den 175 hk's diesel, hvor styretøjet er hydraulisk. Komforten i Laguna er i øvrigt helt i top med et fint miks mellem sportslighed og behagelig affjedring. Støjniveauet er meget lavt.

Sikkerhed: Renault er efterhånden en sikker bil nærmest pr. definition, og med 5 stjerner i EuroNCAP er Laguna ingen undtagelse.

Udstyr/værdi for pengene: Renault Laguna fås i dag kun i et udstyrsniveau: Exception. Og det betyder blandt andet navi, tozone klima, sædevarme og regnsføler. Men med en pris på 357.000 kroner får Laguna det svært i et marked, hvor Passat og Mondeo regerer til tilsvarende priser. Er du hurtig kan du stadig nå at købe Lagunaen til gammel pris, som er 322.000 kr. Prisen stiger nemlig den 1. maj.

Garantier: Renault Laguna er i modsætning til hvad mange af os går og tror en bil, der holder stand mod tidens tand, hvilket er understøttet af både ADAC og JD Power, som begge har placeret Laguna i top i kvalitetsanalyser. Og Renault giver da også 3 års fuld garanti med en begrænsning på 150.000 km. Rust er ikke et problem i en nyere Renault.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere