Annonce:
Annonce:

Citroen C4 Picasso? Hvorfor Årets Bil?

Bil nummer 4: Citroen C4 Picasso er en gennemtænkt og velfungerende familiebil

Uanset om man kan lide designet på Citroen C4 Picasso eller ej, må man erkende, at bilen er forfriskende anderledes
Uanset om man kan lide designet på Citroen C4 Picasso eller ej, må man erkende, at bilen er forfriskende anderledes
Annonce:
Følg Biler
Følg Bilanmeldelser

Hvilken bil?
Citroen C4 Picasso er en multibil på en ny måde.

Bilen er konstrueret på den nye platform EMP2 (Efficient Modular Platform 2) fra fællesskabet mellem Peugeot og Citroën koncernen, og det har flere fordele: C4 Picasso er f.eks. 140 kg lettere end forgængeren og vejer faktisk det samme som den mindre C3 Picasso.

Fik du set Ekstra Bladets roste bilprogram? Topfart 3

Som det hør og bør sig for en multibil fra Citroen, er kabinen både lys og rummelig, og selv om C4 Picasso med målene 4,43 meter i længden, 1,83 meter i bredden og 1,61 meter i højden er 4 cm kortere end forgængere, er den mere rummelig end hidtil - blandt andet som følge af en 5,5 cm større akselafstand.

Bagagerummet er 40 liter større og rummer nu 537 liter, og er dermed det største i klassen. Det kan endda øges til 630 liter, hvis sæderne på anden sæderække justeres helt frem.

Annonce:

Hvorfor Årets Bil?
Det her er en af mine personlige favoritter. Designerne har virkelig haft opfinderhatten på og skabt en bil, som på en os samme tid er mere rummelig end de fleste, virkelig komfortabel, støjsvag, velkørende og tilpas rumsskibsagtig til at tilfredsstille en ægte Citroënist. Udsynet gennem den enorme forude er desuden helt suverænt. Bagagerummet er kæmpe.

Hvorfor ikke Årets Bil
Fordi Citroen ikke har en eneste god automatgearkasse til C4 Picasso. Den sekstrins automatiske mekaniske gearkasse, som koster 10-14.000 kr. ekstra går mig på nerverne uagtet, at Citroën lader os forstå, at gearkassen er optimeret. Vi ved I kan til C5 - hvorfor så ikke til C4 Picasso? Af hensyn til forbruget?

Priser og udstyr
Billigste udgave koster 260.000 kr. og diesel med 90 hk koster 5.000 ekstra.

Basismotoren på 120 hk gør, at du kan klare dig, men så er alt også sagt om den motor. Det kan godt ærgre, at Citroen har valgt ikke at benytte den 1,6 turbo-motor, som ligger i Peugeot 308 - vi gætter dog på, at den dukker op senere.

Næste motor er en 90 hestes diesel, men den savner PSA-gruppens stop-start-system - som gør at bilen kører længere på literen og desuden er det bedste stop-start-system på markedet, fordi den benytter en generator, som får strøm fra en kondensator til at starte med.

Mit valg falder på en 115 hestes diesel med stop-start (Airdream) men uden automatgear til 305.000 kr.

Mazda 3: hvorfor Årets Bil - og hvorfor ikke?En fremragende fransk bilVW Golf - hvorfor Årets Bil - og hvorfor ikke?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: