Annonce:
Annonce:

En fremragende fransk bil

Bil nummer 2 - Peugeot 308 er som en Golf - bare mere charmerende. Men skal den være Årets Bil?

Peugeot 308 er flot og velkørende, og et kæmpe skridt fremad for koncernen og den umiddelbare kvalitet-oplevelse
Peugeot 308 er flot og velkørende, og et kæmpe skridt fremad for koncernen og den umiddelbare kvalitet-oplevelse
Annonce:
Følg Biler
Følg Bilanmeldelser

Hvilken bil?
Jeg har aldrig oplevet så stor en forbedring fra en Peugeot til en anden end denne gang - og 308 er - med nogle få skønhedsfejl og et par men'er, som nok mest handler om smag - en bil, som vurderet på 300 kilometers kørsel, matcher VW Golf på kvalitet og mekanisk funktion - og på nogle områder er bedre.

De tørre fakta fortæller, at bilen er 23 mm kortere end forgængeren. De opstrammede linjer indpakker en bil, der med blot 4,25 meter længde byder på hele 90 liter mere plads til mere i bagagerummet end VW Golf.

308’eren har i tidens ånd slanket sig og tabt 140 kg. Den vil også kunne fås i en variant, der udleder så lidt som 85 gram CO2 pr. km, og dermed lander et lille stykke over 30 km/l.

Hvorfor Årets Bil?
Fordi den er flot bygget, rummelig - især i bagagerummet - nyskabende med en instrumentering, som har gjort kål på de fleste af knapperne, lydsvag, komfortabel - og meget velkørende på den underholdende måde. Priserne er også i orden.

Hvorfor ikke Årets Bil
Fordi Skoda Octavia giver mere bil for pengene, og fordi man ikke sidder særlig godt i bagsædet. Og så er motorerne - selvom de er bedre end vi har oplevet dem tidligere - ikke så gode som VW-koncernens.

Specifikationer og priser

Priseksempler, væsentligt udstyr, forbrug

Billigste udgave koster 200.000 kr. - og har altid 5 døre i modsætning til Golf.

Basismotoren nøjes med 3 cylindre og 86 hk, men her er aircon, fjernbetjent centrallås og musikanlæg med Bluetooth og alle gængse musikformater, og hvad du ellers kan tillade dig at forlange af en bil til dén pris.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: