Annonce:
Annonce:

Range Rover til narrestreger

Test: Det lyder ellers som lidt af en selvmodsigelse, men Range Rover Sport er noget så sjældent som en højbenet offroader sat ned til narrestreger

Sport til adelen, fristes man til at sige. Designet læner sig nemlig op af den større Range Rover. Men Range Rover Sport er fabrikkens nye sportslige satsning til de yngre succesfulde forretningsfolk. Fotos: Christian Schacht
Sport til adelen, fristes man til at sige. Designet læner sig nemlig op af den større Range Rover. Men Range Rover Sport er fabrikkens nye sportslige satsning til de yngre succesfulde forretningsfolk. Fotos: Christian Schacht
Annonce:
Følg Biler
Følg Bilanmeldelser

Den kartaginiensiske hærfører, Hannibal, krydsede alperne i år 218 f.Kr. for at banke romerne med hjælp fra bl.a. 37 krigselefanter. Blev jeg i dag bedt om at gøre ham kunsten efter i den barske vinterkulde, så skulle det måske være med den helt nye Range Rover Sport som trækdyr. For man skal virkelig lede længe efter en firehjulstrækker så gennemtænkt klatreværktøj, der også kan rende stærkt på de store sletter.

I modsætning til forgængeren fra 2006, som delte DNA med den rustikke Discovery, er det tekniske udgangspunk nu den fine nye Range Rover, og derfor er RR Sport fortrinsvist bygget af aluminium, hvilket resulterer i et stort vægttab på 420 kg sammenlignet med forgængeren.

Annonce:

Nu skal ingen dog tro, at Range Rover Range med et slag er blevet en let bil, men på vejen opleves bilen langt mere villig til at skifte retning, og derfor lever den bedre op til sit navn – både i forhold til forgængeren og storebror.Der er godt med plads i bagagerummet, og man kan endda tilkøbe to ekstra sæder bagi.
Der er godt med plads i bagagerummet, og man kan endda tilkøbe to ekstra sæder bagi.


Mere sporty at køre
Land Rovers nye model vil frem over stepperne som en Premier League-angriber, samtidig er den markant billigere end den eksorbitante storebror, Range Rover, som koster fra 2,5 mio. kr. Testbilen er en Range Rover Sport 3,0 V6 Diesel SDV6 HSE Dynamic til 1.625.000 kr. Men lad os komme af sted.

Nøglen drejes – eller rettere sagt, vi trykker på startknappen. Den 3,0 liters dieselmotor med seks cylindre brummer først som en søvnig bamsefar, men prik lidt til den med speederen og en silkeblød lydbølge vælter ind over dig. Det her er altså diesel, som næsten lyder som en benzinmotor.

Annonce:

Med 292 hestekræfter burde der også være rigeligt med kræfter. Sådan oplever jeg dog ikke situationen. Overskuddet føles af og til lige i underkanten. Den lidt modvillige speederrespons hjælper heller ikke på fornemmelsen, og resultatet er, at gearkassen ofte leder efter det optimale gear. Egentligt er det paradoksalt, for Range Rover Sport skal kun bruge 7,2 sekunder om at nå 100 km/t, men bilens trods alt anseelige vægt på godt to ton lader sig alligevel mærke.

Men først oppe i fart, og man savner ikke kræfter. Og så kan man nyde den ophøjede komfort i det rullende herreværelse.

Den føles uimodståelig vellykket at køre med den høje kørestilling og den præcise undervogn, og du begynder at spørge dig selv om, hvad det egentlig er, du skal bruge den store Range Rover til. Her er en affjedring, der holder godt styr på bevægelserne. Den håndfaste indstilling til tingene fornemmes tydeligt ved at vognen ikke krænger som et skib i havsnød, samtidig med at styremanden har fin fornemmelse for retningen gennem det præcise styretøj.

RR Sport holder kursen som en Stena Line-færge, så det sjældent er påtrængende at korrigere med rattet. Heller ikke selv om det går stærkt.

Annonce:

Mindre flatterende er brændstoføkonomien, med mindre man har aktier i Statoil. Hver gang Range Roveren ser en tankstation, trækker den nemlig selv ind mod højre. Den vil fodres og normalt med en liter diesel for hver 10 kilometer.

På kommandobroen har man en nydelsesrig udsigt til de øvrige trafikanter. Man skal dog lige vænne sig til, at man nærmest sidder i niveau med fodgængerne, som man kigger direkte ind i øjnene.Designet er fantastisk vellykket, og Range Rover Sport passer bedre til danskernes indbyggede beskedenhed end den enorme Range Rover.
Designet er fantastisk vellykket, og Range Rover Sport passer bedre til danskernes indbyggede beskedenhed end den enorme Range Rover.


Eksklusivt interiør
Et engelsk herreværelse har Chesterfield møbler, ild i pejsen og i det hele taget en nostalgisk atmosfære. Lidt som i Range Rover Sport, hvor designerne har mikset nye, moderne instrumenter med gammeldags skibsplanker på siderne af dørene og et par bløde stole foran. Her er bare skønt at være.

Annonce:

Teknikken styres fra en funktionel førerplads. Alle knapper og kontakter går legende let og er lige ved hånden. Indretningen af afdelingen til bagsædepassagerer er også godkendt. Interesserede vil få en bil med fin plads til fem personer og rum til store kufferter bagi. Range Rover Sport kan tilmed udstyres som 5+2-bil, med to enkelt bagsæder på række 3. De betjenes naturligvis helt elektrisk og skal bestilles fabriksmonteret. Så har vi den perfekte familiebil, hvis man har råd.Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: