Ekstra Bladets personlige favorit

C-klassen er Ekstra Bladet favorit - mange leasingbiler derude gør den til at komme i nærheden af

C-klassen er den billigste Mercedes-Benz med det klassiske baghjulstræk, nogle ville sige den mindste ægte Mercedes. Og den opleves da også i den grad som en rigtig Mercedes - og det er positivt ment.
C-klassen er den billigste Mercedes-Benz med det klassiske baghjulstræk, nogle ville sige den mindste ægte Mercedes. Og den opleves da også i den grad som en rigtig Mercedes - og det er positivt ment.

Mercedes-Benz C-klasse var jokeren i blandt de 101 biler, som var i bruttolisten over brugtbiler til at blive Årets Brugtbil 2014.

Se også: Årets Brugtbil 2014: Honda Civic

Det var ikke bilen, der vandt, men det var min favorit, og den jeg gav flest point. Og det er der flere grunde til.

For det første er det den mindste og billigste Mercedes-Benz med det klassiske baghjulstræk - og nogle ville kalde den den mindste ægte Mercedes.

Noget af det skønne ved C-klassen er, at den rummer alle Mercedes-dyderne, som man kender dem fra gamle dage: Den er flot bygget og har en betjening, som er lige så ligetil og logisk som en gaffel: den gør hvad den ser ud til.

Samtidig er C-klassen velkørende, en bil i glimrende balance. Det er ikke uden grund, at det netop er den bil, som politiet har købt en del af. Ifølge politiet er det den bil, som klarer sig bedst på en bane af politiet nuværende flåde.

Koster som en Passat
Mercedes har været et kostbart bilmærke, men importøren har sænket priserne mærkbart herhjemme. Det mærkes især hos firmabilisterne, der kan erhvervslease den lidt aldrende Mercedes C-klasse til stort set samme pris som en VW Passat. Og det smitter af på brugtpriserne, fortæller brugtbilekspert Henrik Bollerslev, som også er med i juryen.

- Særligt 2010/2011 modellerne har der/er der mange udbudt af, da Mercedes for 3 år begyndte at være meget aktive ift leasingselskaber. Det betyder, at en C200 CDI pludselig ikke koster mere end en Passat eller A4. En velkørende bil som er billig at holde i gang og pludselig er drømmen om en stjerne på køleren opnåelig for mange, lyder dommen fra Henrik Bollerslev.

0 kommentarer
Vis kommentarer