Annonce:
Annonce:

Årets bedste biler

Vi har kørt omkring 100 biler i år - her er de bedste - og værste

Ford Fiesta 1,0 Ecoboost er en fremragende bil i sin klasse. Motoren er fed, den kører forrygende og prisen er lav.
Ford Fiesta 1,0 Ecoboost er en fremragende bil i sin klasse. Motoren er fed, den kører forrygende og prisen er lav.
Annonce:
Følg Biler
Følg Bilanmeldelser

Vi er tre faste journalister på Ekstra Bladet Biler, som i år har kørt tæt ved 100 biler. Langt de fleste biler er gode, jævne biler.

I 2013 er der nemlig kortere afstand mellem yderpunkterne - og det er ret sjældent, at biler stikker ud som fremragende eller decideret dårlige.

Men de er der stadig - yderpunkterne.

Det var dog sværere at udpege den store, fede biloplevelse i året, der er gået, end den bil, som har skuffet mig mest.

Hvis jeg skal vælge rigtig gode biler, som stak af fra mængden i 2013 må det blive den faceliftede Ford Fiesta 1,0, den faceliftede BMW 518d, BMW i3, Jaguar F-type den nye Skoda Octavia 1,8 TSI, Renault Captur 0,9, Renault Zoe.

En helt jævn VW Golf 1,2 TSI , en veludstyret Mazda3 2,0, og motorvejslokomotivet Mercedes E 200 CDI er også blandt de biler, der stak næsen foran de fleste andre biler.Toyota Verso diesel er muligvis lidt traditionel at se på, men det er en glimrende MPV-bil. Måske den bedste ...
Toyota Verso diesel er muligvis lidt traditionel at se på, men det er en glimrende MPV-bil. Måske den bedste ...


Annonce:

De små biler kan også være med. F.ek.s er Mini One D - den med den 90 hestes dieselmotor en fremragende, underholdende bil, som er langt mere kompetent på vejen end dens fesne specifiaktioner lægger op til.

Det samme gælder VW e-Up - en gennemført elbil, som er bedre end det ophav, den er bygget på. Se testen af e-up her i Topfart. Og så Opel Adam, som er et friskt, velkørende pust fra Opel.

Bilerne spænder prismæssigt vidt - fra cirka 140.000 kr. for en Ford Fiesta 1.0 Ecoboost til 800.000 for en Mercedes E-klasse med 136 hk.Jaguar type F har alt hvad en hurtig sportsvogn skal have. Designet, lyden, kvaliteten, køreegenskaberne og en anstændig pris.
Jaguar type F har alt hvad en hurtig sportsvogn skal have. Designet, lyden, kvaliteten, køreegenskaberne og en anstændig pris.


For mig er vinderen bestemt ikke klokkeklar - men alligevel falder valget på Skoda Octavia 1,8 TSI DSG.

Med en topfart på 231 km i timen og en 0-100 tid på 7,3 sekunder er Octavia 1,8 TSI næsten lige så hurtig som den forhenværende udgave af Golf GTI - og langt mere praktisk. En basispris på 280.000 kr. gør det helt umuligt at få øje på en konkurrent, der matcher den rummelige og hurtige Skoda Octavia.

Annonce:

Skoda Octavia 1,8 TSI til 304.000 kr. har så meget plads ved bagsædet, at det er lige før man tænker: hvad skal jeg med det? På samme måde er det med bagagerummet! Og når resten af pakken bare er i orden og prisen er lav, er det virkelig svært at finde argumenter for ikke at vælge den her bil.

De grundlæggende køreegenskaber er rigtig fine - den lange akselafstand gør, at den ikke opleves helt så hurtig i indstyringen som en Golf eller en Seat Leon, og servoassistancen er lige i overkanten til mig - men hele pakken - sammen med den fine motor - giver en ret underholdende familiebil, som samtidig støjer væsentligt mindre end forgængeren.

1,8'eren med turbo og 180 hk er en af de bedste firecylindrede motorer på markedet. Den lyder godt, når du giver den gas, er stille ved langfart og får den store bil til at opføre sig som en GTI. Samtidig er den temmelig sparsommelig i hverdagen. I samme uge kørte vi en Opel Astra med en helt nyudviklet 200 hestes motor, som sammenholdt med Skodaens motor, virkede decideret sløv! Og af en eller anden grund har VW ikke en tilsvarende bil med den 180 hestes motor i sit udvalg. Det er dumt!

Annonce:

Skal du køre langt hver dag, skal du dog nok overveje en af dieslerne i stedet for.

Læs hele testen af Skodaen

I morgen kommer vi til årets skuffelser: Her er feltet mindre. Det er nemlig svært at finde decideret ringe biler i 2013. Men der er biler, der er for dyre, forældede og helt uden charme.

Her har du de biler, som jeg ikke mente var gode nok, da jeg sidst testede dem: Ford B-max diesel, Fiat 500 L 1,3 diesel, Fiat Panda 65 hk, Kia Sorento 2,2 CRDI, Kia Cee'd 1,6 benzin, og Mercedes A-klasse A250. I morgen har jeg udvalgt en 'vinder'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

TILTALT FOR MIA-DRABET

Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: