Annonce:
Annonce:

Kan Mazda3 og Peugeot 308 slå Golf?

Ny VW Golf udfordres af Mazda 3 og Peugeot 308. Vi finder den bedste bil

Annonce:
Følg Biler
Følg Bilanmeldelser

Om det er fodbold, oktoberfest eller bilproduktion, går de til den. Den nye VW Golf er så fremragende, at man må spørge sig selv, om en mellemklassebil overhovedet kan blive bedre.

Men det blæser Peugeot og Mazda på, for de er på banen med helt nye 308 og 3-modeller, som er så kompetente, at Golfen måske kan være truet, eller hvad?

Vi tester de tre biler og kører en lang tur rundt i Jylland for at finde svaret. Endemålet er 'Mennesker ved havet'. Vi kører i by, på landevej og selvfølgelig en lang tur ad den ganske øde motorvej til Esbjerg.

Mellemvare
Testbilerne er med moderne benzinmotorer, der yder mellem 120 og 125 hk, kører op mod 20 km/l, ifølge de officielle opgivelser og alle er de femdørs hatchbacks.

Peugeot 308Mazda 3

Annonce:

VW Golf stiller således op i den populære 1,4 TSI udgave med mellemudstyret Comfortline, der koster 289.990 kr., Mazda 3 er den 2,0 liters udgave med Vision-udstyr til 246.990 kr., mens Peugeot kører frem med 308 1,6 turbo i mellemudstyret, Active, til 254.990 kr. Alle priser er eksklusiv leveringsomkostninger og ekstraudstyr.

Dyr GolfUdgangspunktet er altså skidt for VW Golf, som er mellem 35.000-45.000 kr. dyrere end de to udfordrere.

Men som testen skrider frem, skal det vise sig, at Folkevognen også er testens bedste bil. Keine hexerei – nur behändigkeit, som de siger på de kanter. Men som det også fremgår af testen, har både Mazda og Peugeot absolut deres forcer, som gør dem til fine biler på hver deres facon.

Vi tester den nye Peugeot 308 og Mazda 3 mod bilen, som har lagt navn til en hel bilklasse, nemlig VW Golf, som ses i midten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: