TV: Den er sgu for bøsset ...

Den er måske lovlig lille til at være en rigtig mandebil, men Audi A3 er en yderst vellykket cabriolet til en meget rimelig pris

Audi A3 Cabrio er en lille bil, men alligevel meget tæt på at være perfekt
Audi A3 Cabrio er en lille bil, men alligevel meget tæt på at være perfekt

- Den er sgu for bøsset.

Ordene kom fra en god ven, som i de fleste situationer er helt og aldeles fordomsfri.

- Vi kan i hvert fald ikke være i bilen på samme tid, fortsætter han.

Det var ikke en hentydning til at Audien var for lille til to personer, men mere at havde det svært ved at se sig selv i rollen som bøssen i passagersædet.

All right – den lille A3’er er for lille og måske for fimset til at være en rigtig mandebil.

Selv motoren virker pattet på papiret. En 1.2’er. Jovist – men den har turbo og kræfter som en 1,8’er. 105 heste og 175 Nm. Og hvad du ikke kan læse her: et momentforløb, som er en 2.0’er overlegen.

Med andre ord. Den lille 1.2’er gør ikke bilen hurtig, men den gør underværker for oplevelsen. At den i øvrigt findes i den meget større VW Touran er et udtryk for at den rigeligt magter opgaven i A3.

Og herefter er der kun pænt at sige om den lille Audi Cabriolet.

Audi A3 Cabrio er en lille bil, men alligevel meget tæt på at være perfekt Bilanmeldelser TV: Den er sgu for bøsset ...

Rekord-tid
Stoftaget glider frem og tilbage på omkring 10 sekunder – det er uhørt hurtigt.

Forklaringen er, at kaleschen ikke skal bruge unødig tid på at lukke op og i for bagagerummet. Det korte stoftag lægger sig nydeligt på plads bag hovedstøtterne i bagsædet.

Og det kan endda gøres mens du kører.

En tagløs bil er normalt en slatten oplevelse. Det manglende tag piller omkring 80 procent af stivheden på flere ledder og kanter. Men det har Audi magtet at løse markant bedre end de øvrige mærker på det her opslag.

Forklaringen er måske at karosseriet er så kort (424 cm), men det gør det ikke alene. For en Peugeot 207 CC vibrerer langt mere, selvom den er kortere. Og det samme gør en 308 CC.

Fesent styretøj
Selvom Audien er lille, giver den samme kvalitetsfornemmelse, som man kender det fra de større modeller. Knapper og greb er flot forarbejdede og lækre at betjene.

Det eneste minus er en lidt distanceret køreoplevelse.

Styretøjet er sådan set udmærket, men uden det liv og engagement som kendetegner styretøjet i en BMW 325 Cabriolet eller Mercedes E-klasse Cabrio. Den lille A3 er derimod fint affjedret med et passende kompromis mellem sportslighed og komfort.

Summa summarum: Audi A3 Cabriolet er vellykket og helt sikkert mere velfungerende end den nærmeste konkurrent: Peugeot 308 CC

1 af 3 Selvom Audien er lille, giver den fin kvalitetsfornemmelse, næsten som du kender det fra de større modeller. Knapper og greb er flot forarbejdede og lækre at betjene.
2 af 3 Den lille 1,2 motor overrasker virkelig positivt. Turboen retter op på det lille slagvolumen
3 af 3 Audi A3 Cabrio er en lille bil, men alligevel meget tæt på at være perfekt
0 kommentarer
Vis kommentarer