Pris på ny Nissan Qashqai

Ny Nissan Qashqai er større, flottere bygget og 20.000 kr. dyrere end forgængeren

Qashqai er gjort 4,7 cm længere, 2,3 cm bredere, men 1,6 cm lavere - og er komplet fornyet fra ende til anden. B
Qashqai er gjort 4,7 cm længere, 2,3 cm bredere, men 1,6 cm lavere - og er komplet fornyet fra ende til anden. B

Det går strygende for Nissan. På trods af et skidt marked, er det lykkedes Nissan at forøge salget i Europa. Interessant nok er det stadigvæk den forældede Nissan Qashqai, der trækker læsset med cirka 20.000 solgte biler om måneden.

Selv i Danmark går det fint med salget - alene i år er der solgt knap 2.000 Qashqai. Og med en helt ny model, kommer det næppe til at gå dårligere.

Med en basispris på 240.000 kr. er Qashqai 20.000 kr. dyrere end den nuværende basismodel. Men med tanke på at bilen både er større og - formentlig - også bedre virker merprisen i orden.

Vi har desværre ikke kørt den, så jeg kan udelukkende udtale mig om de fakta, som Nissan selv lægger frem.

Julegave? Bilrevyen er kommet

Qashqai er gjort 4,7 cm længere, 2,3 cm bredere, men 1,6 cm lavere - og er komplet fornyet fra ende til anden. Både udvendigt og indvendigt design er helt nyt - og især materialerne i kabinen er gjort flottere og mindre discount-agtige - som efter vores mening var ret udtalt i den nuværende Qashqai, der i bund og grund er fra 2006 - og fik et facelift i 2010.

Test af Nissan Qashqai mod Suzuki S-cross

Ny motor
Nissan har skilt sig af med den turboløse 1,6’er og skiftet den ud med en tunet udgave af den 1,2 motor, som vi kender fra både Note og Micra. Her har motoren 115 hk - en hk mindre end før - og et moment på 190 Nm. Det virker småt, men vi gætter på, at den gør det bedre end 1,6’eren på - alene fordi den har flere kræfter ved færre omdrejninger.

Skal det være rigtig godt, kan du vælge at købe den 1,6 liters diesel med 130 hk og 320 Nm. Imellem de to yderpunkter har du en 1,5 diesel med 110 hk, som vi ligesom 1,6’eren kender fra forgængeren.

Se hele modelprogrammet og alle priserne her

En anden stor nyhed er en milliongearkasse - altså det branchen selv kalder for et cvt-gear (kontinuerligt variabel transmission). Normalt er den slags temmelig rædselsfuld at køre - men denne gang har Nissan valgt, at den skal skifte som et normalt automatgear - formentlig i en erkendelse af, at europæerne ikke bryder sig om cvt-gearkasser.

Nissan fortæller selv, at sæderne er blevet bedre og at kabinen er mere støjsvag end hidtil.

Avanceret udstyr
Ligesom i Nissan Note har du mulighed for at tilkøbe en ret avanceret sikkerhedspakke med kollisionsradar, der advarer og bremser, hvis du er ved at ramle ind i bilen foran dig. Desuden får du skiltegenkendelse, vognbaneassistent, fjernlysassistent, træthedsregistrering, blindvinkeladvarsel, automatisk parkeringshjælp, som selv styrer bilen på plads - for en bagatel af 10.000 kr. som introduktion. Senere stiger den pris til 15.000 kr. - stadig en meget fair pris for et omfattende ekstraudstyr.

 

Firehjulstræk koster 25.000 kr. mere. En såkaldt connectpakke med bluetooth-opkobling, navigation, parkeringskameraer, og en syv tommer farveskærm midt i instrumentpanelet koster 15.000 kr.

Prisstrukturen ser sådan ud: Basismodellen koster som skrevet 240.000 kr. Merprisen for 1,5 diesel er 27.000 kr. og 1,6’eren lægger ekstra 25.000 til prisen.

Stort prishop
Prisen mellem hvert udstyrsniveau er 40.000 kr. Mellemniveuauet Accenta giver dig regnføler, læderrat, klima, alufælge, elektrisk foldbare sidespejle og ekstra bund i bagagerummet. Det virker meget dyrt - omvendt er det svært for mange at undvære!

Topmodellen Tekna giver bedre mening med LED-forlygter, sikkerhedspakke, nøglefri betjening, dellæder-sæder, 19 tommer fælge, panoramatag, tonede ruder og opvarmet forrude. Problemet er selvfølgelig bare, at du skal af med 80.000 kr. for at komme derop, hvis du tager udgangspunkt i den billigste udgave.

En topudstyret bil med 1,6 dieselmotor, firehjulstræk og Tekna-udstyr løber op i 415.000 kr. Det er mange penge, men gør alligevel Nissan Qashqai til den bil, der på papireret giver mest mening i klassen. I hvert fald hvis du går op hvor meget motor og udstyr du får for pengene.

En topudstyret Suzuki S-cross, som også er ny på markedet står i 353.000 kr. - dog med væsentligt mindre udstyr. Den savner f.eks. helt og aldeles uden smart sikkerhedsudstyr.

1 af 2 åde udvendigt og indvendigt design er helt nyt - og især materialerne i kabinen er gjort flottere og mindre discount-agtige - som efter vores mening var ret udtalt i den nuværende Qashqai, der i bund og grund er fra 2006 - og fik et facelift i 2010.
2 af 2 Qashqai er gjort 4,7 cm længere, 2,3 cm bredere, men 1,6 cm lavere - og er komplet fornyet fra ende til anden. B
0 kommentarer
Vis kommentarer