Slut med kedelige Toyotaer - siger Toyota

Faceliftet Yaris har fået et gab, som er en Ferrari værdig - og et løft i kabinen

 

Se min store mund. Den nye Yaris rammer forbrugerne efter sommerferien. Toyota har optimeret undervognen hen mod mere køredynamik. Fotos: Toyota
Se min store mund. Den nye Yaris rammer forbrugerne efter sommerferien. Toyota har optimeret undervognen hen mod mere køredynamik. Fotos: Toyota

Ekstra Bladet, Nice

Europæiske kunder vil ikke ha' hård plast og sørgelige båthorn.

Det har Toyotas japanske udviklingsafdeling i mange år ikke rigtigt taget alvorligt, men nu er den japanske gigant efterhånden ved at forstå, at solide biler ikke er nok, hvis man vil sælge endnu flere biler.

Toyota har for ikke så længe siden besluttet sig for at Toyota skal være sjovt at køre, og mens det stadig kniber lidt på den konto, har Toyota taget en ny beslutning: Produkterne skal også se godt ud, føles lækre og tilbyde flere muligheder for individualisering end tilfældet er lige nu. Fremtidens mindre Toyotaer skal derfor udvikles i Europa, og første eksempel er den komplet faceliftede Toyota Yaris, der rammer Danmark efter sommerferien. Priserne er ikke færdigforhandlere endnu.

Yaris er Toyotas vigtigste bil, hvis man kigger over hele verden, for kun på danske veje er den lille Aygo bedre sælgende end Toyota Yaris, der kæmper mod biler som Ford Fiesta, den reviderede VW Polo, Peugeot 208 og Renaults storsælgende Clio.

Den nuværende Yaris er fra 2011, og den nye skiller sig ud med en markant front, der signalerer, at Toyota skærper designprofilen, præcis som det er tilfældet med Toyota Aygo.

Den nye front giver bilen en bredere og lavere fremtoning, og specielt de nye baglygter løfter Yaris ud af den T-Hansen-aura, der præger den nuværende bagende med hvide detaljer i et lidt rodet lygtedesign. Den nye Yaris er mere ren i snittet.

Stivere og flere svejsninger

Totalt er bilen ændret på 1.000 punkter, og det gælder også en opdateret bagaksel, der skulle give mere komfort og generelt er bilen blevet bedre dæmpet, når det gælder støj og vibrationer.

Stivheden skulle også være øget med 36 ekstra svejsepunkter og en generel kraftigere opbygning af både dele af undervognen samt fronten. Ændringerne har ikke betydet mere vægt, og selv om man genbruger pladedelene, så er bilen blevet markant anderledes i designet.

Tydeligt løft
Vi hopper ind bag rattet i den nye Yaris, og ved første øjekast er vi ikke ved at falde så meget bagover, som den 45 minutter lange præsentation - for lange præsentationer - det er noget Toyota har lige så meget styr på som kvaliteten af bilerne - af bilen på storskærm gerne vil have os til. Men efter en siddetur i den gamle, der holder ved siden af den nye - det er ellers noget, som kun sjældent er en mulighed på præsentationer - bliver man alligevel overbevist om, at de nye er løftet betydeligt i materialerne.

Vi er ikke i nærheden af de bedste tyskere, men oplevelsen er løftet med blødere materialer, en større skærm og hvad der opleves som lidt mere tyngde, når man banker på instrumentbordet eller lader hænderne søge ind bag ved samlinger og kanter. Vælger man en Yaris med multimediesystemet, Toyota Touch 2, er skærmen syv tommer stor, mod før 6,1 tommer.

Din egen Yaris
Yaris har altid kunne individualiseres, men nu satser Toyota, præcist som konkurrenterne, på, at din Yaris skiller sig ud med farver og detaljer. Den faceliftede version kan leveres i flere nye farver, men kigger man på farvekortet, er bilen trods alt ganske forsigtig, for her er ingen heftig orange eller andre pangfarver.

Man vil ikke lancere farver, som de alligevel ikke kommer til at sælge, siger Toyota om den traditionelle farvepolitik. Bilen bliver dog mulig at gøre mere individuel, men egentlige udskiftninger af plastdele som i Toyota Aygo bliver der ikke tale om. Til gengæld er der flere forskellige designs på den store dominerende front.

30 på literen i hybriden
Motorprogrammet er uændret, men optimeret med henblik på at køre længere på literen. Det betyder, at den mindste 1,0 benzinmotor med 69 hk nu kører hele 24,4 km/l, mens hybridversionen kører 30,3 km/l.

Vi havde gerne set mere sikkerhedsudstyr i forbindelse med faceliftet, som det eksempelvis er tilfældet med den opdaterede VW Polo, men det er der ikke blevet råd til i Yaris, selv om Toyota lover, at auto-bremsesystemer snart finder vej.

Der er heller ikke i Danmark taget beslutning om, hvorvidt man beholder de nuværende inddelinger i udstyrsniveauer, eller skifter til de nye inddelinger, som Toyota gør andre steder i Europa.

Ekstra Bladet var inviteret til Nice af Toyota.

 

 

1 af 3 Farvel til de gennemsigtige baglygter. Den faceliftede Yaris er mere stram i linjerne og ser klart bedre ud.
2 af 3 Ingen radikale ændringer i interiøret, men materialerne er blødere og skærmen i en højere opløsning.
3 af 3 Se min store mund. Den nye Yaris rammer forbrugerne efter sommerferien. Toyota har optimeret undervognen hen mod mere køredynamik. Fotos: Toyota
0 kommentarer
Vis kommentarer