Annonce:
Annonce:

Klassens sjoveste bil

Ford Fiesta med automatgear gør det lidt sjovere at køre på arbejde i myldretiden

Ford Fiesta er stadigvæk klassens mest underholdende på en snoet vej. Foto: Anders Berner
Ford Fiesta er stadigvæk klassens mest underholdende på en snoet vej. Foto: Anders Berner
Annonce:
Følg Biler
Følg Bilanmeldelser

Ford Fiesta er stadig bilen, der sætter standarden i klassen hvad angår køreglæde. Et fremragende styretøj, en fast undervogn og en forholdsvis levende bagdel gør selv hverdagssving på vej til arbejde til en fornøjelse. Og nu gør en helt ny automatgearkasse det lidt sjovere at køre i køkørsel i morgentrafikken.

Fiestas instrumentering ser smart ud, men er mildt sagt ikke særlig intuitiv.
Fiestas instrumentering ser smart ud, men er mildt sagt ikke særlig intuitiv.
 

Karosseri og plads
En coupe-agtig form gør Ford til en af de mindre biler i sin klasse. Bagagerummet er med sine 280 liter ganske fair, men når du sidder godt i forsædet, er der ikke ret god plads i bagsædet.

Annonce:

Motor/Mekanisk samspil
Fords fremragende 1.0 turbomotor er stadigvæk skøn: En halvsportslig trecylinderlyd understøtter en solid trækkraft ved alle omdrejninger. Dobbeltkoblingsgearkassen er næsten på VW-niveau med præcise og hurtige skift og passende skiftetidspunkter. Vil du selv have kontrol, kan du få det via en knap på siden af gearstangen.

Køreegenskaber/Komfort
Her er Forden simpelthen en vinder. Styretøjet er meddelsomt og gør Forden langt mere underholdende at køre end konkurrenter som Kia Rio og Toyota Yaris. Samtidig er den forbløffende støjsvag - blandt andet pga. en høj gearing i 6. gear. Undervognen er fast og sørger for at krængningen i sving minimeres. Men Fiesta bliver aldrig ukomfortabel.

Annonce:

Pris/udstyr
Fiesta er som udgangspunkt en ret billig bil at købe. Jeg ville til enhver tid vælge den lille ecoboost-motor med 100 hk, som uden aircondition står i 145.000 kr., hvis du vælger en med fem døre. Den har ikke aircondition, som skal købes for 10.000 kr. Automatic-udgaven fås udelukkende i den topudstyrede udgave og ender på 190.000 kr. inden du har købt metallak, DAB-radio og hvad du ellers har lyst til. Den testede model står i omkring 230.000 kr. Beder du om en pris på autooffer.dk, vil du typisk få en rabat på bilen på et sted mellem 10.000 og 20.000 kr. Den gennemsnitlige besparelse via autooffer er 17.682 kr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU
Annonce:
Annonce: