Audi og BMW pas på! Ny VW overtrumfer alle konkurrenter

Volkswagen Tiguan adskiller sig positivt fra konkurrenterne og har udstråling og kompetencer til at kigge opad i klassen. Men prisen er en smule pebret

Fra underspillet til overlegen. Det er den korte version af VW Tiguan, som nu er klar i en helt ny aftapning. Ekstra Bladet tester. Foto: Thomas Hjortshøj
Fra underspillet til overlegen. Det er den korte version af VW Tiguan, som nu er klar i en helt ny aftapning. Ekstra Bladet tester. Foto: Thomas Hjortshøj

VW Tiguan 2,0 TDI 150 4Motion DSG

Slægtskabet fornægter sig ikke. Volkswagen har for længst proklameret, at man skal kunne kende en VW på lang afstand, og det passer meget godt med den nye Tiguan, som har fået de samme tværgående ribber i frontgrillen, som Passat også har.

At der samtidig har indsneget sig en vis lighed med Audi Q5 og BMW X3 er næppe heller tilfældigt, for den nye Tiguan er vokset på alle ledder og har forbedret sig så meget, at den såmænd kan tage kampen op med de dyrere modeller i SUV-klassen med sit mere bredskuldrede, maskuline look.

Den placerer sig fortsat i det segment, hvor konkurrenterne blandt andet hedder Ford Kuga, Hyundai Tucson, Honda CR-V, Kia Sportage, Mazda CX-5 og Toyota Rav-4.

Ny VW SUV får gedigen overhaling

Efter den første test at dømme, kan Tiguan uden problemer overtrumfe dem, samtidig med at Audi, BMW og Mercedes godt kan blive nervøse, for Tiguan har lige akkurat fået den bedre finish, teknik og komfort, som gør den i stand til at konkurrere i det lidt mere eksklusive segment.

Billig er den ikke, og den placerer sig således et niveau højere end Ford Kuga & Co., men er dog klart billigere end for eksempel Q5.

Kan hurtigt blive dyr
Vi tester Tiguan 2,0 TDI med DSG-automatgear, firehjulstræk, kaldet 4Motion og mellemudstyret, Comfortline. Pris: 495.497 kroner plus levering, mens den mere relevante værdi for beskatningsgrundlag er 436.647 kroner.

Tiguan byder på masser af udstråling, og den højbenede Volkswagen har noget at have det i. Foto: Thomas Hjortshøj
Tiguan byder på masser af udstråling, og den højbenede Volkswagen har noget at have det i. Foto: Thomas Hjortshøj

Kan du undvære træk på alle fire hjul, er der cirka 40.000 kroner at spare, og hvis du også dropper automatgear, ryger prisen ned på 430.000 kroner og beskatningsværdi på 373.000 kroner.

Overordnet set begynder modelprogrammet ved en 150 hk 1,4 benzinmotor, der koster fra 383.990 kroner med standardudstyret Trendline, mens den danske topmodel er med 190 hk diesel, 4Motion, DSG og topudstyret Highline.

Masser af plads
Praktikaliteten fejler ikke noget. Her er en høj og kommanderende førerplads i et velfriseret karrosseri, der byder på god plads, praktisk sans og en indstigningshøjde, som enhver fysioterapeut vil bifalde.

Højden giver også det udsyn, som kombineret med de kompakte mål, fuldender overblikket. Noget, som også vil tiltale børnefamilier, der skal have junior spændt fast i barnestolen.

De kan glæde sig over højt til loftet og et stort bagagerum på 615 liter. Bagsæderne kan længdeforskydes, og ryglænet kan justeres.

Ambitionerne overhaler den nye Hyundai Tuscon

Instrumenteringen er velordnet og solid. Der er virkelig god plads i kabinen. Foto: Thomas Hjortshøj
Instrumenteringen er velordnet og solid. Der er virkelig god plads i kabinen. Foto: Thomas Hjortshøj

Med lad os komme ud at køre. Selvfølgelig kan vi mærke, at der er tale om en forholdsvis høj bil, og det går ud over de mere dynamiske egenskaber.

Ligefrem sjov at køre er den derfor ikke, snarere udpræget let at køre og med høj komfort. Det er en klar forbedring i forhold til forgængeren og øger fornemmelsen af luksus og kvalitet.

Vindstøj er der heller ikke meget af, så det er kun de lidt grovrillede dæk, som i ny og næ kan høres i kabinen.

Digital drøm: Peugeot satser stort i familieklassen

Udmærket firhjulstræk
Der er også et ganske avanceret firhjulstræk, selv om den højbenede terrænbetvinger mere er til onroad frembrusende adfærd end til grisede angreb på jordveje og græsmarker.

I ekstraudstyret er et avanceret kamera, så man kan parkere med bind for øjnene. Foto: Thomas Hjortshøj
I ekstraudstyret er et avanceret kamera, så man kan parkere med bind for øjnene. Foto: Thomas Hjortshøj

I den forbindelse er det relevant at nævne, at forhjulstrækkeren må trække op til 2200 kilo, mens versionen med træk på alle fire må have op til 2500 kilo på krogen, hvilket er flot for størrelsen.

Kræfterne forekommer også rigelige. Den 150 hestes med et moment på 340 nm trækker jævnt og kraftfuldt vejen op. Den er på ingen måde hurtig, men passer godt til den lidt adstadige adfærd, man ligger for dagen i Tiguan.

Se Anders Berners test af VW Tiguan

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?