Biltest: Tre tunge tanks til de dyre drenge

Er der luft i budgettet til at imponere naboerne med en ordentlig herrevogn, som også kan rumme et større antal børn, er Audi Q7, BMW X5 og Volvo XC90 gode bud

Vi tester den helt nye Audi Q7 tv. mod BMW X5 og den næsten ligeså nye Volvo XC90. Alle med kraftige dieselmotorer, firehjulstræk og udstyr som i en direktionsbil. Foto: Christian Schacht
Vi tester den helt nye Audi Q7 tv. mod BMW X5 og den næsten ligeså nye Volvo XC90. Alle med kraftige dieselmotorer, firehjulstræk og udstyr som i en direktionsbil. Foto: Christian Schacht

Ugens tre testbiler er skabt ud fra en erkendelse af, at mange gerne vil have den moderne, let højbenede firehjulstrækkers stil, selv om de ikke har noget at bruge grovkornede terrænevner til. De vil have et såkaldt Sport Utility Vehicle.

Bilkøberne elsker dem for deres eventyrer-udstråling, det gode overblik fra det høje førersæde og følelsen af at være usårlig i trafikken.

Se også: Audien er suveræn  

Se også: Alderen trykker i BMW  

Se også: Volvos mesterværk  

I en SUV som den nye Audi Q7, BMW X5 og Volvo XC90 får man nemlig en stil, som udsender et signal om, at man ikke står og hænger på gadehjørnerne i sin fritid, men foretager sig noget spændende, måske endda grænseoverskridende ude i det fri. En SUV er nemlig pr. definition sporty i betydningen aktiv og anvendelig ikke i betydningen racerbil.

Sælges typisk med dieselmotor
Men det koster, og for alle tre bilers vedkommende er vi på den gale side af en mio. kr. Men køberne er der absolut til biler i denne klasse, hvis man kigger på salget af forgængerne, og de store suv’ere bliver i stigende grad også solgt til direktører, der dropper den mere konservative sedan eller stationcar.

Biler i denne klasse sælges typisk med dieselmotor, som gør dem forholdsvis økonomiske, derfor har vi valgt Audi Q7 3,0 TDI med seks cylindre og 272 hk, BMW X5 30d med sekscylindre og 258 hk og Volvo XC90 D5 med 225 hk. Vi har bevidst udeladt den nye Mercedes GLE (den tidligere M-klasse), fordi den ikke er kommet til Danmark endnu, Jeep Grand Cherokee ville ikke have en chance og Range Rover Sport bliver lige en tand for dyr.

Alle tre udvalgte er formidable køretøjer, men der er alligevel ret store forskelle.

35 kommentarer
Vis kommentarer