De tre bedste mikrobiler til 50.000 kr.

Brugtpriserne er faldende på mikrobiler, og det betyder, at du kan gøre et godt køb for 50.000 kr., men der er også faldgruber - vi peger på de tre bedste bud

Der findes mange muligheder for en rimelig brugt mikrobil til omkring 50.000 kr. Suzuki Alto, Chevrolet Spark og Toyota Aygo er tre gode bud. (Foto: Christian Schacht)
Der findes mange muligheder for en rimelig brugt mikrobil til omkring 50.000 kr. Suzuki Alto, Chevrolet Spark og Toyota Aygo er tre gode bud. (Foto: Christian Schacht)

Rummelig, men sløv

Chevrolet Spark byder på mest plads, men motoren er decideret sløv

Chevrolet Spark er den største og mest civiliserede i
Chevrolet Spark er den største og mest civiliserede i
 

Godt med plads og udstyr, og så lige en arrig attitude. Den cocktail fik masser af danskere til at købe Chevrolet Spark ved debuten i 2010. Den var nemlig en tand større end de andre mikrobiler på markedet, så det faktisk er muligt for fire voksne at sidde om bord, uden at hoveder eller ben går imod karosseriet. Og her er der seler til fem personer.

Bagagerummet på 170 liter, som kan rumme høsten efter en pæn indkøbstur, er også det største blandt de tre. Men dog lille efter dagens standard.

Samtidig betyder den firecylindrede motor, at du undgår den trecylindrede motorresonans, som Aygo og Alto byder på. Til gengæld er den langsom som en trebenet skildpadde. Godt nok er Spark den mest komfortable, eller mindst ukomfortable, men det syntetiske og upræcise styretøj og en stor sidevindsfølsomhed, fjerner køreglæden.

Chevrolet trak sig ud af Danmark og resten af Europa i 2013, for at give bedre plads til søstermærket Opel. Det er ikke noget, du behøver bekymre dig om, men som med andre af mikrobilerne, skal du være opmærksom på, at rustbeskyttelsen er mangelfuld, især i undervognen. Ikke alle modellerne kom med ESC antiskrid. Så det skal du også holde øje med, når du søger bilannoncerne.

Konklusion
Selv om Chevrolet Spark er den sløveste bil af de tre, er den samtidig den mest moderne, rummelige og bedst udstyrede. Derfor peger vi på den koreanske Chevrolet som det bedste køb, hvis du skal have brugt mikrobil.

Chevrolet Spark

Priseksempel: Chevrolet Spark Life, 2010, 5-dørs med aircondition, 21.000 km, 50.000 kr. Modellen kom på markedet i 2010. Chevrolet har nu trukket sig fra Danmark og Europa. De autoriserede serviceværksteder og GM, som står bag, garanterer reservedele i 10 år, efter at den sidste Chevrolet er solgt.

Plusser: Forholdsvis rummelig og veludstyret. Seler til fem.

Minusser: Langsom og ikke så brændstoføkonomisk som andre mikrobiler.

Det skal du kigge efter før køb: Rustbeskyttelse og evt. rust i undervognen – og tjek, om den har ESCantiskrid.

Bilen er fundet på BilBasen.

 

Rustik, men solid

Suzuki Alto ligger på det jævne uden at begejstre, men den har indre værdier

Alto er ikke nogen spændende bil at kigge på, men med fem døre og ESC som standard vinder den andenpladsen i dag. (Foto: Christian Schacht)
Alto er ikke nogen spændende bil at kigge på, men med fem døre og ESC som standard vinder den andenpladsen i dag. (Foto: Christian Schacht)
 

Den runde Suzuki Alto har aldrig været nogen sexkilling. Bag den noget minimalistiske fremtoning gemmer der sig dog en robust hverdagsbil.Pladsmæssigt placerer den indisk-byggede Alto sig mellem Aygo og Spark.

Bagsædet går lige an, men det er snævert, så du kan risikere at få benene i klemme, mens hovedhøjden lige går an. Alto har i alt seler til fire.

Bagagerummet er med sine 129 liter også det mindste. Her kan lige klemmes et par ringbind ind, men når bagsædet lægges ned, placerer Alto sig som nummer to.

Alto har samme friskfyragtige optræk som Aygo. Den er dog ikke så præcis i styringen og heller ikke så underholdende som Toyota Aygo i det daglige. Til gengæld er der mindre motorstøj og trecylindret vibreren. Det er noget, som især mærkes på motorvejen.

Suzukien har samtidig fem døre, det vigtige ESC-antiskrid og gardinairbags i alle modeller. Det trækker op.

Konklusion
Suzuki Alto kan sagtens lægge fra land i bytrafikken, men byder ellers ikke på meget begejstring. I hverdagen virker tingene dog, som de skal. Derfor lander den altid femdørs Alto på en andenplads.

Suzuki Alto

Priseksempel: Suzuki Alto Gl Air Con, 5 dørs, 63.000 km, 50.000 kr. Modellen kom i 2009 og fik en afløser i 2014.

Plusser: ESC og gardinairbags på alle modeller.

Minusser: Rustik fremtoning. Lille bagsæde og bagagerum.

Det skal du holde øje med før køb: Slidte styre- og bærekugler, rustbehandling af undervogn.

Bilen er fundet på BilBasen.

 

Lille og larmende

Toyota Aygo er den klassiske og slidstærke, men rustikke mikrobil

Toyota Aygo har sin force som en frisk bybil, mens den trecylindrede motor larmer på motorvejen. Den femdørs version er typisk 5000 kr. dyrere end en tredørs. (Foto: Christian Schacht)
Toyota Aygo har sin force som en frisk bybil, mens den trecylindrede motor larmer på motorvejen. Den femdørs version er typisk 5000 kr. dyrere end en tredørs. (Foto: Christian Schacht)

Toyota Aygo var med til at sætte mikrobilbølgen i gang i 2005.

Den fræsende trecylindrede motor gør Aygo til en kvik bybil, men den larmer, når den arbejder. Det er anstrengende i længden, især på motorvej. Et facelift i 2009 hjalp en smule.

Foran er pladsen pæn, mens to voksne lige kan klemme sig ind på bagsædet – hovedhøjden her er minimal. Bagagerummet ligger med sine 139 liter mellem Alto og Spark, men er under alle omstændigheder småt, og der er kun sikkerhedsseler til fire personer.

Gå efter versioner med ESC-antiskrid og aircondition, hvis sidstnævnte har betydning. Den trecylindrede motor på 68 hk er kendt for at være slidstærk. Kig efter slidte og ødelagte sæder, ligesom revnede gummi- og pakningslister. Du kan også opleve rasle- eller klaprelyde i kabinen. Da bilerne er bygget til at være så billige som muligt, er rustbeskyttelsen minimal.

Aygo har traditionelt haft et højere prisniveau end sine søskende Citroën C1 og Peugeot 107. Derfor kan der være penge at spare ved at undersøge markedet grundigt.

Mens C1 og 107 havde ESC fra faceliftet i 2008, fik Aygo det først som standard på alle modeller fra 2011. Gardinairbags var heller ikke standard, men nogle kunder valgte at tilkøbe det tidligere.

Konklusion
Toyota Aygo er den sjoveste bil at køre, men samtidig forholdsvis dyr, og så er den rustik og byder på liden plads på bagsæderne. Derfor kommer den ind på en tredjeplads.

Toyota Aygo

Priseksempel: Toyota Aygo 1,0 Air Plus med 68 hk, 3 døre, ingen aircondition, 36.000 km, 50.000 kr. Modellen kom på markedet i 2005. Den fik et mindre facelift i 2009 og igen i 2012, før en ny model kom i 2014.

Plusser: Driftssikker og økonomisk mikrobil. Simpel mekanik.

Minusser: Rustik, klassens mindste og larmende.

Det skal du tjekke før køb: Slidte sæder, kantlister og gummilister, kobling, vandpumpe, om den har ESC-antiskrid

Bilen er fundet på BilBasen.

38 kommentarer
Vis kommentarer