Annonce:
Annonce:

Den smukkeste bil til den danske sommer

Aston Martin DB11 Volante er landet i Danmark. Som cabriolet fungerer DB11 rigtigt godt, og V8-motoren har en herlig lyd. Vi tog en tur i den eksklusive cabriolet

En af verdens smukkeste åbne biler. DB11 Volante er svær ikke at forelske sig i og cockpittet dufter af klassiske britisk sportsvogn. Foto: Jens Høy
En af verdens smukkeste åbne biler. DB11 Volante er svær ikke at forelske sig i og cockpittet dufter af klassiske britisk sportsvogn. Foto: Jens Høy
Annonce:
Følg Biler
Følg Bilanmeldelser

Aston Martin har en lang tradition for at producere åbne biler med potentiale til at blive hundedyre klassikere, når de har fået nogle årtier på tælleren.

Nyeste bil fra Aston Martin er en åben DB11. Her hedder en cabriolet altid Volante, og bilen er nu til at købe eller lease på danske plader.

Aston Martin sælger ikke mange biler i Skandinavien, men er trods alt på vej op i produktion efter en årrække med røde tal på bundlinjen.

Sidste år lykkedes det efter næsten 10 år at få bugt med underskuddet, og produktionen på omkring 5000 biler er støt og roligt voksende. I Danmark blev der sidste år solgt omkring 40 biler, halvdelen brugte.

Foto: Jens Høy
Foto: Jens Høy

Mindste motor er bedst
Vi har tidligere kørt DB11 som coupé og med en klassisk V12’er under motorhjelmen, der med hjælp fra turboladere når en ydelse på 600 hestekræfter.

Annonce:

Det er med den motor i baghovedet, at vi lægger fra land i DB11 Volante med V8-motor fra AMG. Den fås udelukkende med V8’er, mens DB11 Coupé kan leveres enten med V12- eller V8-motor.

Allerede efter de første kilometer står det klart, at Aston Martin fint kunne droppe den store V12’er i den lukkede DB11, for V8’eren er på alle måder et bedre valg.

Den lyder bedre, tager omdrejningerne mere villigt, og mindre vægt i forenden af bilen er en fordel for dynamikken.

Når Aston Martin holder fast i den klassiske V12-motor, hænger det sammen med status og historie. En bil med 12 cylindre er noget særligt, og der er kunder, der kun vil have V12’ere, og for hvem det er en vigtig egenskab ved en Aston Martin.

Foto: Jens Høy
Foto: Jens Høy

Tyst både åben og lukket
Selv om Aston Martins biler er simple i forhold til elektronik og sikkerhedssystemer, er der intet bedaget over DB11’s forvandling fra coupé til bil med blødt tag.

Vi lægger ud med stoftaget nede, og vindreflektoren på plads over de to små bagsæder. Solen skinner og giver varme i det intime cockpit.

Annonce:

Pressebilen har meget udstyr og røde sikkerhedsseler som kontrast til sorte lædersæder i mellemkvaliteten. Aston Martin tilbyder hele tre typer læder og et utal af muligheder for at individualisere oplevelsen i DB11.

En del af Aston Martin-fornemmelsen er duften. Aldrig har jeg kørt en bil, der dufter så meget af læder og håndværk som denne DB11 Volante. Kalechen er konstrueret med hele otte lag for at gøre den så tyst som overhovedet muligt ved høj fart, og når sommerregnen hamrer ubønhørligt ned.

En af de vigtigste egenskaber i en åben bil er, at den formidler fornemmelsen af, at man kører åbent med kig til himlen. Den disciplin består DB11, for A-stolpen stopper så tilpas tidligt, at der er kig frem og op til himlen.

Det danske vejr fordrer, at en åben bil skal være uden træk i nakken et godt stykke op i fart. Her leverer DB11 varen, idet der ingen træk er op til cirka 130 km/t. med vinduerne kørt op.

Annonce:

På dette punkt skiller bilen sig markant ud fra forgængeren DB9. Den havde udelukkende ruder i dørene og manglede de små hajfinne-lignende ruder bagtil. De sikrer i DB11, at det ikke trækker, idet vinden slipper karossen langt bedre.

Efter tre dage med Aston Martin DB11 tegner der sig et billede af en uhyre vellykket åben bil med det meste udstyr, man har brug for.

Det kan dog undre, at man ikke kan få bare lidt af alt det komfort- og sikkerhedsudstyr, som Mercedes-Benz har stående på hylderne, når nu tyskerne alligevel leverer den lækre AMG-V8’er og en del af knapperne ved rattet til Aston Martin.

En større og bedre opløst skærm i midten af bilen ville også gøre den daglige omgang med DB11 til en mere tidssvarende oplevelse, og endelig ville forsæder med indbyggede sikkerhedsseler give mere komfort.

Nu må du leve med, at selerne blafrer lidt mod din venstre skulder, når du kører hurtigt og åbent.

Foto: Jens Høy
Foto: Jens Høy

En kostbar bil
Aston Martin er et mytisk bilmærke, der er hyldet ind i historie og med en evne til at skabe legendariske konstruktioner i små serier.

Annonce:

Når man kigger på prislisten for en DB11, står det klart, at den kun er for feinschmeckere med vilje og evne til at betale rigtig mange penge for produkterne.

Hvis man overhovedet kan tale om en standardbil hos Aston Martin, så koster DB11 Volante 3,8 millioner kroner inklusive fem års service. Testbilen har dog så meget udstyr, at den kravler forbi 4,5 millioner kroner.

På listen over afgiftsplaget ekstraudstyr finder vi blandt andet B&O-lyd til 153.000 kroner.

De flotte røde sikkerhedsseler og tilsvarende rødt logo på hovedstøtterne pimper prisen med omkring 25.000 kroner, og ægte kulfiber i kabinen koster 82.000 kroner.

Aston Martin

Modelnavn: Aston Martin DB11 V8 Volante

Motor: 4,0-liter V8 turbo

Ydelse: 503 hk ved 6.000 o/m.

Moment: 675 Nm ved 2000-5000 o/m.

0-100 km/t: 4,1 sek.

Topfart: 300 km/t

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: