Det er ikke sjovt at eje en smartphone, hvis det kun er designet, som er noget særligt, mens ydeevnen halter bagefter konkurrenterne.
Det billede popper op på nethinden efter nogle dage i selskab med den høje BMW i3, som er faceliftet og lanceret i en sportslig s-version med mere motorkraft.
Det betyder, at den yder 184 hk mod 170 hk i den almindelige version. Den teoretiske rækkevidde er uændret på godt 300 kilometer efter den såkaldte NEDC-skalaen. Det svarer til 200 kilometer i virkeligheden, hvilket BMW også skriver i brochuren.
Den teknologiske udvikling banker dog på døren. Således klarer den nye Nissan Leaf små 380 kilometer efter NEDC-skalaen, mens den nye Hyundai Kona Electric kører 400 til 470 kilometer efter den nye og mere retvisende WLTP-skala.
Det er biler, der i modsætning til i3 også byder på mere moderne infotainment med blandt andet berøringsskærme.

BMW i3 var et studie i lækkert letvægtsdesign og alternative løsninger, da den kom i 2014. Det ikoniske design holder endnu; det er en bil, som kunne stå på ethvert museum for moderne kunst.
Med en pris på 307.000 kroner for en i3 Unlimited med 170 hk og 337.000 kroner for i3s Unlimited med 184 hk er vi samtidig på niveau med mange mellemklassebiler.
BMW i3-modellerne har nu en mere stramt designet front med full LED-forlygter som standard, mens de bagerste blinklys er rullende LED-lygter. I kabinen har interiøret fået et løft med endnu flere miljøvenlige materialer, mens infotainmentsystemet har mulighed for Apple CarPlay.

Sportslig opgradering
Den mere sportslige i3s byder på bredere sporvidde, sænket sportsundervogn og mulighed for 20 tommer fælge. Motorens moment er desuden hævet med en snes Nm til 270 af slagsen.
Det gør s-modellen i stand til at accelerere fra 0 til 100 km/t. på 6,9 sekunder – mod 7,3 sekunder i den almindelige i3. Topfarten er hævet til 160 km/t, og så har s-modellen ydermere en Sport-funktion, som skærper speederrespons og styretøj.
De flere kræfter i i3s-modellen hentes i det såkaldte Powermode, der giver et klart boost, når man skal flette ind i bytrafikken eller overhale på motorvejen.
Den let opstrammede undervogn holder bilen mere fast i kødet ved svingmanøvrer. Det høje tyngdepunkt og de tunge batterier i bugen på bilen – den køreklare vægt lyder på 1340 kg – gør dog, at den aldrig bliver en sportsvogn.
I det daglige er den høje bil praktisk, og du sidder godt og regulært på forsæderne. Bagsædet er nærmest en bænk med rimelig plads, hvor passagererne sidder højt.
Adgangen gennem de bagudhængslede og tunge 'selvmordsdøre' er til gengæld en vittighed. Fordøren skal åbnes, for at du kan få en bagdør op. Den funktion er bøvlet og gør manøvren svær i p-huse. Bagagerummet er med sine 260 liter i den klejne afdeling.

BMW’s app er en hjælp
Navigationsanlæggets evne til at vise vej til ladestandere er som i de andre elbiler, vi har testet, mangelfuld, da du ikke kan se effekten på ladestanderen, og dermed hvor hurtigt den lader.
Her byder BMW dog ind med en app, som giver oplysninger om blandt andet bilens tilstand og offentlige ladestandere. Ellers må du bruge apps fra eludbyderne Clever eller E.ON.
BMW er desuden fulgt med på sikkerhedsfronten med adaptiv fartpilot, nødbremse og trafikkø-assistent. Det et dog ekstraudstyr til 10.000 kroner.