Fornuftige biler med høj tilfredshed blandt kunderne og biler til voksne mennesker, der først og fremmest mener, at biler skal være pålidelige transportører mellem A og B dag efter dag…
De seneste 15 år har der ikke rigtig været andet end en endeløs strøm af japansk snusfornuft pakket ind i en designmæssig zigzagkurs.
Med den nye crossover C-HR vender Toyota bunden i vejret på alle fordommene om mærket, og japanerne stiller op med en bil, der virkelig rykker.
Danske Stephan er en af verdens yngste bil-designere
Spændende design
Mest betagende er de udvendige former.
Den nye Toyota er virkelig en bil, som du er nødt til at tage stilling til, og den vækker opsigt på parkeringspladsen, eller hvor du end kommer.
I interiøret tager Toyota også samlebåndet i den anden hånd, og tænk engang – Toyota har designet en stribe nye knapper.
Til en start findes C-HR med to motorer.
Vi kører hybridudgaven af C-HR, der benytter den teknik, som har gjort Toyota/Lexus verdensledende inden for hybrid-teknik.
C-HR er dog pebret i prisen, og testeksemplaret løber op i 366.000 kr.
Desuden er der for 46.000 kr. ekstraudstyr.
Ny Audi til de, der ikke orker en SUV
Udsynet fra førersædet er det dårligste, jeg har prøvet i en bil i mange år. Skråt bagud mod storbyens mange cyklister er man i den situation, at man er nødt til at kigge langt bagud gennem bagruden for at sikre, at der ingen cykler kommer.
Materialerne er absolut lækre, og der er arbejdet med formgivningen, så det er en fryd for øjet, og der er fin genkendelighed fra det ydre design til det indre.
Små svipsere skal der være plads til, og en af dem er det klassiske 12-timers digitale ur – hvorfor ikke et med 24-timers visning?
Ved første blik ser det ikke ud, som om bilen har et bagsæde, der kan bruges, men faktisk er pladsen slet ikke dårlig.
Værst er de høje ruder ved bagsædet, hvilket giver en mørk, klaustrofobisk fornemmelse.
Afslappet kørsel
Bilens lækre undervogn fortjener en kraftfuld maskine, men i hybridversionen er der lagt op til afslappet, rolig kørsel.
Bilen opleves som tilpas kvik i byen, hvor den altid starter på strøm.
Her glider man rundt i en næsten lydløs oplevelse af moderne Toyota.
Problemet er bare, at vil man hurtigere frem, så åbenbarer der sig en anden verden af C-HR.
Pludselig larmer benzinmotoren i samspil med CVT-gearet, og man kommer ikke meget hurtigere frem.
Ved 130 km/t. og med den adaptive fartpilot koblet til, kæmper hybriden med at holde farten, uden at motoren konstant går op og ned i omdrejninger.
Det klæder ikke bilen, og man savner i den grad noget power, når man vil overhale.
Honda bringer Civic tilbage på skinner
Fjedrer perfekt
Vi kører C-HR på store 18" hjul, og man skal ikke have kørt mange kilometer, før smilet breder sig bag rattet.
Bilen skifter retning uden at krænge og er ganske enkelt kørelysten.
Sådan skal en moderne Toyota-undervogn skrues sammen, og køreoplevelsen er fuldfed i bilen, til trods for at hybrid-drivlinjen trækker i den modsatte retning.
Hvis de kommende modeller fra Toyota får bare nogle af de gode takter fra C-HR, så tegner fremtiden godt for det store japanske mærke.