Fransk minibil kan fortsat forføre

Renault Clio har et par år på bagen, men virker fortsat ung – trods et par ulemper

Renault Clio GT-line ser endnu mere sporty ud med dens flotte fælge og paneler i alulook. Bilen er fortsat et godt køb, trods en række ulemper. Foto: Christian Schacht
Renault Clio GT-line ser endnu mere sporty ud med dens flotte fælge og paneler i alulook. Bilen er fortsat et godt køb, trods en række ulemper. Foto: Christian Schacht

Renaults designere tegner, hvor andre visker. Mens de fleste bilfabrikker nøjes med at finpudse på et anerkendt design, satsede det franske bilmærke hele butikken, da de lancerede den nye Clio for snart tre år siden.

At det har virket, er der vist ingen tvivl om, for Clio har været en af de mest solgte minibiler lige siden.

Se også: Så elegant bliver ny fransk Golf-rival  

Samtidig viser vores seneste test, at den bestemt også fortsat er en fin minibil, som vi tester i kampagnemodellen GT-line, der koster 149.900 kr. plus leveringsomkostninger. Den har smarte alufælge og sportsligt trim, som får franskmanden til at tage sig endnu mere sporty ud.

Fin førerplads
Foran sidder vi glimrende, og der er god plads. Instrumenteringen virker fortsat moderne, men det er nærigt, at man skal betale ekstra for at få navigationen til at fungere uden for Skandinavien.

Midterkonsollen er smart med indbygget farveskærm, men plastikkvaliteten i kabinen er ikke meget finere i kanten end en bilags-redegørelse fra en forbrugslysten politiker.

Se også: Få en stationcar til mikrobilens pris  

Rykker man om bagi, er det også lidt svært at mønstre begejstring, og specielt kardantunnelen i midten stjæler plads. Der er til gengæld et udmærket bagagerum, som er blandt de største, men så har vi et meget ringe udsyn, ikke mindst skråt bagud.

Omvendt kører Clio fortrinligt: Et godt gearskifte, et letgående og ganske præcist styretøj og en trecylindret motor med turbo medvirker til køreglæden.

Det er bestemt ikke klassens bedste benzinmotor, de 90 heste gemmer sig af og til og kræver omdrejninger for at komme i hopla, omvendt virker den absolut tilstrækkelig.

Se også: Fransk stationcar udfordrer tyskerne på kvalitet  

Det er dog herligt, at franskmændene tør, hvor andre forsigtigt klamrer sig til midterstriben, men der er lidt for mange ulemper til, at den kører helt op med nyheder som Opel Corsa og Skoda Fabia.

10 kommentarer
Vis kommentarer