Her er bilen der skal sikre Jaguar ny styrke

Med F-Pace går Jaguar ind i en ny klasse, hvor mærkets sportslige aftryk følger med, selvom den store SUV også kan klatre i terræn

Jaguar F-Pace oser af god stil og har en række af designelementerne fra de andre modeller. Og så kører den lige så sportsligt, som den ser ud. (Foto: Jaguar)
Jaguar F-Pace oser af god stil og har en række af designelementerne fra de andre modeller. Og så kører den lige så sportsligt, som den ser ud. (Foto: Jaguar)

Ekstra Bladet i Tivat: Hvis en Range Rover er en godsejer og Land Rover en safarirejsende, så må den nye Jaguar X-Pace bestemt være en sportstrænet atlet.

Jaguar F-Pace er det sportslige gentlemans-mærkes bud på en SUV efter den skabelon, som storsælger overalt i verden. Spørgsmålet er så, om det er lykkedes at overføre de sportslige køreegenskaber fra F-Type, XE og XF til en højbenet sag som den nye F-Pace?

Efter to dage i selskab med modellen til den internationale præsentation i Montenegro er svaret ja.

Afstanden mellem akslerne er øget markant, mens frihøjden er sænket. Det giver gode og stabile køreegenskaber i den nye Tiguan. (Foto: PR) Bilanmeldelser Ny VW SUV får gedigen overhaling  

Den mest interessante herhjemme er versionen med den 180-hestes dieselmotor, som med træk på en enkelt aksel koster fra 645.900 kr. og har en beskatningsværdi ved erhvervsleasing på 474.649 kr. Det gør den interessant for firmafolket, der kan få en klassisk firmabil som en BMW 520d til samme pris.

Stilren SUV
Mærkets hofdesigner, Ian Callum, har med elementer fra resten af modelfamilien skabt en bil, som med brede hofter, en svungen coupéagtig taglinje og hjulene ude i hjørnerne signalerer agilitet.

Det forpligter – men den holder, hvad den lover, når man slipper den løs på de snoede montenegrinske bjergveje, hvor vi kører modellen 180 dieselheste med firehjulstræk og otte automatgear fra ZF.

Den nye F-Pace forener det bedste fra flere verdener - den kører både sportsligt på vejen og sikkert i terræn. Foto: Jaguar
Den nye F-Pace forener det bedste fra flere verdener - den kører både sportsligt på vejen og sikkert i terræn. Foto: Jaguar

F-Pacen kører med sikkert vejgreb, men det høje tyngdepunkt sætter dog grænser, så en bil som den lavere XE kører mere nærværende.

Motoren, der topper momentet på 430 Nm fra 1.750-2.500 omdrejninger, har rigeligt med kræfter at tappe af, og den trækker også ubesværet igennem på de klippeknoldede terrænbaner, som Jaguar-folkene udsætter os for.

Her er rigeligt med plads på bagsædet, og bagagerummet er med sine 650 liter meget rummeligt. (Foto: Jaguar)
Her er rigeligt med plads på bagsædet, og bagagerummet er med sine 650 liter meget rummeligt. (Foto: Jaguar)

Men hvis hjertet skulle bestemme, ville vi nappe den større 3-liters sekscylindrede dieselmotor på 300 hk og med et moment på enorme 700 Nm, som er mere civiliseret og byder på et overlegent energiflow. Men den er altså også 150.000 kr. dyrere.

Vi tester den faceliftede Porsche 911 Carrera S, som for førte gang har turbo i alle varianter. Det er der kommet en endnu mere helstøbt sportsvogn ud af. (Foto: Christian Schacht) Bilanmeldelser Topkarakter til vanvittig sportsvogn med 420 hk  

Praktikeren F-Pace
Som en typisk SUV har F-Pace en større frihøjde, der her er 21,1 cm. Så du sætter dig direkte ind i bilen, hvor du har udsigt til et klassisk Jaguar-inspireret instrumentbord med ubådsperiskopet af en drejegearvælger, der elegant troner i midten.

Det nye infotainmentsystem, Incontrol, er hurtigt og nemt at betjene. Skærm på 10,2
Det nye infotainmentsystem, Incontrol, er hurtigt og nemt at betjene. Skærm på 10,2" er ekstraudstyr. (Foto: Jaguar)

Kørestillingen og udsynet i trafikken er højt, mens speeder og bremsepedal i bedste sportsvognsstil sidder ret tæt nede i brønden, så du skal ikke iføre dig de største arbejdsstøvler.

Den nye Mercedes-Benz E-Klasse sedan er i Danmark 9. april, og ca. seks måneder senere følger stationcar-versionen. Den har luftaffjedring som standard. (Foto: Mercedes-Benz) Bilanmeldelser Mercedes klar med verdens mest avancerede bil  

Jaguar er samtidig klar med et nyt multimediesystem, der virker på enten en 8 tommers skærm eller en 10,2 tommers skærm. Du kan via en applikation på telefonen bl.a. tjekke om vinduerne er lukkede, hvor meget sprinklervæske, der er på bilen, eller forvarme kabinen.

Det er et af de mest betjeningsvenlige systemer, vi har arbejdet med. Apple Carplay og Android Auto fås ikke endnu, men er på vej.

Den nye Jaguar F-Pace lander herhjemme i denne måned.

Avisen var inviteret til Montenegro af Jaguar.

11 kommentarer
Vis kommentarer