Lækker VW Polo

Faceliftet Polo giver Golf-fornemmelse. Men den lille diesel irriterer

Det er ikke lige til at se det, hvis du ikke ved det. Her har du den faceliftede Polo. Den er et par mm større end før. De store nyheder ligger under hjelmen
Det er ikke lige til at se det, hvis du ikke ved det. Her har du den faceliftede Polo. Den er et par mm større end før. De store nyheder ligger under hjelmen

VW Polo Mk. 5 har været på markedet siden 2009, og har siden da holdt konkurrenterne stangen med moderne teknik og god komfort. Men Polos indre trængte gevaldigt til et løft.

Det råder den faceliftede model bod på. Interiøret er blevet lækrere, og så kan du købe Polo med radarbaseret fartpilot. Det er vildt i den klasse. Motorerne er også ny fra ende til anden, men den testede 1.4 diesel er ikke så vellykket. Det er 1,2'eren til gengæld. Den har vi også prøvet.

Vi har også kørt Polo med den nye 1.2 TSI motor. Dén er suveræn!
Vi har også kørt Polo med den nye 1.2 TSI motor. Dén er suveræn!
 

Karosseri og plads
Bilen er 2 mm længere - fronten er gjort 5 mm længere og bagenden 3 mm kortere - udelukkende som følge af nye kofangere. Det siger sig selv, at du ikke se eller mærke det i kabinen, som grundlæggende er den samme som før med et plus for midterkonsol og rat. Det ændrer dog ikke på, at Polo stadig er en rummelig og praktisk bil. Bagsædet er endda rart at være i for børnene. Det er højt anbragt og giver godt udsyn. En Polo er knap så stor som Kia Rio og en del mindre end Toyota Yaris.

Ingen over, ingen ved siden af. Polo er med sit nye interiør blevet markant mere up-class end konkurrenterne. Multimedieskærmen er i særklasse velfungerende.
Ingen over, ingen ved siden af. Polo er med sit nye interiør blevet markant mere up-class end konkurrenterne. Multimedieskærmen er i særklasse velfungerende.

Motor/Gearing
Der er sket en del her: En helt ny 1,4 liters diesel med 75, 90 eller 105 erstatter de to gamle på 1,2 og 1,6 liter. På benzinsiden er 1,0'erne og 1,2'eren også nye. Uden at have prøvet benzinmodellen (den med 90 eller 110 hk) tør jeg godt spå at de giver mest mening. Først og fremmest fordi dieslen ikke er vellykket. Den er godt nok utrolig økonomisk (29,4 på literen), men går hele tiden i stå, når du kobler til. Jeg er ikke i tvivl om at VW nok skal få løst det problem. Skal du have sådan en, bør du klart gå efter den syvtrins automat-gearkasse.

Se også: Klassens sjoveste bil

Mekanisk samspil
Det er så her, jeg er nødt til at give VW Polo det røde kort. En lille bybil, som går i stå hver tredje gang du kobler til - det går bare ikke. Ellers er Polo nem at betjene på den typisk tyske, lidt faste facon, som kræver lidt mere af dig, end hvis du kører en Kia Rio. Men folk med vat-arme kan sagtens være med. Med den 7-trins automatgearkasse bliver Polo en hit i byen. Det gør også, at du slipper for den dårligt tilpassede tilkoblingsfunktion i den manuelle udgave.

Køreegenskaber/Komfort
Hvad angår komfort - lyd og affjedring - ligger Polo godt til - bedre end Fiesta. Den trecylindrede diesel er langt mere støjsvag end man kunne frygte. Det nye styretøj er fuldt elektrisk, og som sådan er det ganske velfungerende. Det er ret direkte og præcist, men du mærker ikke rigtigt vejen, som du gør i en Fiesta. Samtidig er bagvognen som holdt i et jerngreb: Polo er på ingen måde underholdende, og søger du sjov, skal du altså kigge i retning af Ford-butikken.

Sikkerhed
En spændende nyhed er at Polo har fået samme panikbremse-system, som findes i den lille Up. En radarbaseret fartpilot (+14000) gør, at bilen selv følger trafikken og endda kan stoppe helt op, hvis bilen samtidig har automatgear (+ 25.000 kr.). Det er sgu flabet!

Pris/udstyr
De dage hvor en VW var småligt udstyret er for længst overstået. I Trendline får du fartpilot, aircondition samt et 5 tommer infotainmentsystem. I Comfortline (bilen på billederne) er der klimaanlæg, en fin radio med touchscreen, 6 højttalere, cd-afspiller, Bluetooth, el-justerbare og opvarmede sidespejle, fartpilot, multikollisionsbremse, City Emergency brake med Front assist, sædevarme og læderrat. Det er lige før man bliver forpustet.

Som noget nyt kan du rent faktisk forbinde din telefon eller anden elektronik via et USB-stik - hurra. Det er måske ikke en revolution, men det er det faktisk hos VW.

Konklusion
VW Polo er en vellykket bil, som faktisk ikke er nær så dyr som dens flotte byggestandard og udstyr antyder. Polo er med sit nye interiør blevet markant mere up-class end konkurrenterne, og komforten fås ikke bedre. Der er dog biler, der giver mere plads eller sjov for pengene.

1 af 3 VW Polo er en vellykket bil, som faktisk ikke er nær så dyr som dens flotte byggestandard og udstyr antyder.
2 af 3 Ingen over, ingen ved siden af. Polo er med sit nye interiør blevet markant mere up-class end konkurrenterne. Multimedieskærmen er i særklasse velfungerende.
3 af 3 Det er ikke lige til at se det, hvis du ikke ved det. Her har du den faceliftede Polo. Den er et par mm større end før. De store nyheder ligger under hjelmen
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere