Annonce:
Annonce:

Lyntest: Sådan kører Årets Bil i Danmark 2017

Den nye Peugeot er lige er en tand mere spændende end konkurrenterne

Peugeot 3008 kan nu kalde sig Årets Bil 2017. Foto: Jens Overgaard
Peugeot 3008 kan nu kalde sig Årets Bil 2017. Foto: Jens Overgaard
Annonce:
Følg Biler
Følg Bilanmeldelser

Peugeot 3008 Allure 1,6

En ugelang prøvekørsel beviser, at det ikke kun handler om udstråling og overblik. En Peugeot 3008’er kører også godt og behageligt og rummer let en familie med to børn.

Testbilen er en Peugeot 3008 Allure 1,6 BlueHDi med 120 hk, der koster fra 350.315 kr.

Forvandlet Volkswagen

Som navnet antyder, er 3008 baseret på teknikken fra 308, men man sidder selvfølgelig højere og mere opret. Den står med et knivskarpt og moderne design, der har en række interessante kontraster i karrosseriet, så den ikke blot er endnu en ny crossover. Størrelsesmæssigt lander vi præcist i klassen, hvor Nissan Qashqai, Renault Kadjar og Seat Ateca huserer.

Annonce:

Vild instrumentering
Mens franskmanden trækker nysgerrige blikke i trafikken, er den en ren showstopper inde i kabinen. Her har designerne virkelig fået frie tøjler med den nyeste generation af mærkets i-cockpit, som har fuld digital instrumentering med to store skærme. En otte tommers berøringsskærm, der fungerer som tablet, troner i midten af instrumentbordet.

Ny hyggebil fra Citroën

At grafikken står knivskarpt er et yderligere plus, reaktionstiden når man trykker rundt på skærmen er lav, mens den oplevede kvalitet i interiøret nok er det mest lækre i klassen. Tag bare de smukke tangenter, som Peugeot har i stedet for almindelige knapper.

Den digitale instrumentering er standard i alle 3008-modeller.

Praktisk
Der er også god plads til fire voksne og deres bagage. Mens bagsædepladsen er på niveau med eksempelvis Qashqai og Ateca, er bagagerummet faktisk større. Til gengæld vil mange nok opleve, at man sidder indelukket og med lidt ringere udsyn omme fra bagsædet i den smarte Peugeot.

Annonce:

Udstyrsniveauet i Allure er generøst med udvendige detaljer som 19 tommer alufælge, ekstra kromlister, beskyttelsesskjold og mørke ruder agter. Vælger man Active-versionen, må man nøjes med 18 tommer fælge og mindre krom, men der mangler også udstyr som f.eks. advarsel mod blinke vinkler og en træthedsassistent, så umiddelbart får man meget for de 15.000 kr. ekstra, der er merprisen.

Peugeot 3008 er en sjælden vellykket konstruktion, krydret med et godt design. Foto: Jens Overgaard
Peugeot 3008 er en sjælden vellykket konstruktion, krydret med et godt design. Foto: Jens Overgaard
 

Basisversionen Access er under ingen omstændigheder spændende, for den mangler farveskærmen i midten, klimaanlæg, læderrat mm. Til gengæld har alle 3008 et fint sikkerhedsudstyr med bla. automatisk nødbremse, der også kan bremse for fodgængere.

Ny kåring: Renault banker BMW og Mercedes

Trods et højere tyngdepunkt er den i fin balance, er nem at styre i svingene og stabil på lige vej. At den mekaniske forbindelse mellem styretøj, kobling og gear samtidig fungerer upåklageligt, gør den let at køre. Umiddelbart er 3008 ikke så sporty i sine sving-egenskaber som Seat Ateca, men en fornøjelse at køre.

Annonce:

Fine motorer
Dieselmotoren med 120 hk virker som det perfekte valg, hvis man altså har behov for at køre diesel. Den er først og fremmest støjsvag, næsten fri for vibrationer og fuld tilstrækkelig, så der også er overskud til overhalinger. Men med 30.000 kr. sparet på den ligeledes fine 130 hk benzinmotor, ville jeg satse på den i stedet. Denne motor passer nemlig rigtigt godt til vognen også og har et pænt lavt benzinforbrug.

Grundlæggende er der ikke ret meget ondt at sige om Peugeot 3008. Det skulle da lige være, at priserne selvfølgelig ryger i vejret, hvis man vil have det lidt lækkert. På den anden side virker en Nissan Qashqai og Renault Kadjar også halvtarvelige i forhold til den designlækre Peugeot, og de løber også op, hvis man ser bort fra prisleder-modellerne.

Og så går form og funktion nærmest op i en højere enhed i Peugeot 3008.

* * *

Årets bil 2017 er lige i tidsånden

Peugeot 3008 er i samme klasse som bl.a. Nissan Qashqai, RenaultI og Seat Ateca. Foto: Jens Overgaard
Peugeot 3008 er i samme klasse som bl.a. Nissan Qashqai, RenaultI og Seat Ateca. Foto: Jens Overgaard
 

God praktikalitet og komfort, krydret med avanceret udstyr til en fornuftig pris – i det hele pakket ind i et futuristisk design. Det er nogle af de egenskaber, som juryen lagde vægt på, da Peugeot 3008 blev kåret som Årets Bil 2017. Det er første gang, at en af de populære crossovere bliver Årets Bil.

Årets Bil i Danmark 2017

Peugeot 3008: 167 point

Alfa Romeo Giulia: 149 point

Seat Ateca: 84 point

Mercedes-Benz E-klasse: 83 point

Suzuki Baleno: 67 point


Ærespris til Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq fik motorjournalisternes ærespris. Den kommer som ren elbil, hybrid, der kører på benzin og el, og som opladningshybrid, der kan få strøm fra stikkontakten.

MKD’s begrundelse lød: Ioniq tilbyder tre niveauer af miljøvenlighed, ren samvittighed og et indtryk af solid teknik og mekanik til priser under 300.000 kr. for de to tilgængelige varianter på nuværende tidspunkt (hybrid og el). Ioniq giver el-og hybridbilismen et venligt skub fremad.

Annonce:

Den franske bil var en del af et finalefelt på fem biler. Her skilte Peugeoten sig ud sammen med den stilrene Alfa Romeo Giulia, som vandt mange hjerter for sin personlighed og fængende kørestil, så de to hentede henholdsvis 167 og 149 stemmer, da 22 jurymedlemmer fra Motorjournalisternes Klub Danmark (MKD) havde afgivet deres stemmer.

På de følgende tre pladser fulgte Seat Ateca, Mercedes-Benz E-klasse og Suzuki Baleno med henholdsvis 84, 83 og 67 stemmer.

Vi skal 15 år tilbage, før en Peugeot sidst hentede titlen. Det var med Peugeot 307 i 2002. Titlen som Årets Bil 2017 får betydning for mærket, vurderer pressechefen.

- Det betyder rigtig meget med en blåstempling fra motorjournalisterne. Det er med til at underbygge kvaliteten af Peugeot som mærke. Især set i lyset af det fine felt af biler, som var med i finalen,« siger Hanne Sørensen, som er pressechef hos Peugeot Danmark.

* * *

Det stemte de på

Her tre jurymedlemmers personlige bud på Årets Bil 2017.

Annonce:

Mikkel Thomsager, Bilmagasinet. Foto: Jens Overgaard
Mikkel Thomsager, Bilmagasinet. Foto: Jens Overgaard

- Jeg er vild med Giulia og stemmer på den med hjertet, selvom den som bil betragtet er et større skridt for Alfa Romeo end for bilen som begreb. Her flytter Peugeot 3008 sig mere. Den fylder et hul i markedet med en innovativ ny bil som både i størrelse, ydelse, pris og som pakke passer godt til Danmark.

Morten B. Bek, Blog om Biler. Foto: Jens Overgaard
Morten B. Bek, Blog om Biler. Foto: Jens Overgaard

- Finalefeltet er stærkere, end det har været i mange år. Peugeot 3008 og Seat Ateca er imponerende udspil. Men min favorit er Giulia, en bil der genopliver Alfa Romeo på lige præcis den måde, jeg drømte om. Perfekt? Nej. Men en fantastisk bil for andre end blot entusiasterne.

Karsten Lemche, FDM. Foto: Jens Overgaard
Karsten Lemche, FDM. Foto: Jens Overgaard

- Med 3008 rammer Peugeot den moderne familie. Som crossover byder den på høj indstigning og godt udsyn. Men også spændende designløsninger og avancerede gadgets som digitale instrumenter, Carplay og mulighed for navigationsanlæg. Der er styr på sikkerheden, hvor 3008 har en avanceret nødbremse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce:
Annonce: