Mercedes bringer hele familien ud i naturen

Mercedes-Benz er klar med sin første stationcar a la Audi Allroad og Volvo Cross Country. Det er en uhyre vellykket bil

Mercedes-Benz All-Terrain E 220 D

Egen hytte i Norge? Ødegård i Sverige? Stort jagtrevier i Vestjylland? Lystbåd med tilhørende bådtrailer? Eller behov for og råd til at signalere moderne storbycowboy? Så har Mercedes-Benz et helt nyt bud på en stationcar, der løser alle disse behov og såmænd heller ikke går af vejen for en skiferie.

Af alle bilmærker er det nu Mercedes, der kører alle naturens muntre sønner og døtre i møde med en højbenet E-klasse, som automatisk tager forhjulene til hjælp, hvis bagdækkene mister deres greb i gruset, mudderet, sneen, og hvad den ellers er ude i.

Den har tilnavnet All-Terrain, og udvendigt tager den sig rigtig rap ud med god plads til pløre i de rummelige skærmkasser.

Her er Opels nye høje bil

Det er en let, terrænduelig bil, hvis man ikke vil have en stor SUV, men har godt 800.000 kr. at bruge på den.

Bilen lander i det segment, der også omfatter biler fra især Audi og Volvo, altså de kendte Allroad og Cross Country-modeller. All-Terrain er en pimpet E-klasse, der altid har luftaffjedring og bedre robusthed i forhold til et svirp fra en gren på vej gennem en skov, og så tilbyder den en komfort, som en større SUV i praksis ikke kan matche.

På skærmen er der mulighed for at vælge en decideret indstilling til kørsel i terræn. Foto: Christian Schacht
På skærmen er der mulighed for at vælge en decideret indstilling til kørsel i terræn. Foto: Christian Schacht
 

Virkelig komfortabel
Der er nemlig ikke meget ved siden af en stor Mercedes ved motorvejsfart. Det er luksus på første klasse, men også tillidsvækkende, utrolig stilfærdig transport og kræfter svøbt i blød komfort.

Godt nok må køberne undvære den imposante siddeposition, hvor de kan skue ned på de øvrige trafikanter, men den har firehjulstræk og et barsk udseende med det benævnte beskyttelsesskjold og store fenderlister, som beskytter vognen, hvis den kommer uden for alfarvej.

Testbilen er med den effektive 190 hk dieselmotor, der på trods af kun fire cylindre, er ganske støjsvag og gør, at man aldrig sidder og mangler kræfter.

Koblet sammen med en fremragende nitrins automatgearkasse virker det derfor logisk, at det indtil videre er det eneste valg.

Interiøret er som i de øvrige E-klasser, så det er værd at nævne, at den store skærm er ekstraudstyr. Foto: Christian Schacht
Interiøret er som i de øvrige E-klasser, så det er værd at nævne, at den store skærm er ekstraudstyr. Foto: Christian Schacht

Offroader i elegant habit

Prisen er 807.000 kr., men som sædvanlig hos Mercedes løber prisen i vejret med ekstraudstyr.

Så brug hellere nogle af pengene på det lækre, men halvdyre ekstraudstyr, som en E-klasse fortjener. Tag nu den effektive elektronik, der gør, at bilen kan styre selv, eller den pompøse skærm, der spreder sig over en stor del af instrumenteringen. Under alle omstændigheder er den beskatningsmæssige værdi ved erhvervsleasing konkurrencedygtig med et niveau på 617.000 kr.

Den nye E-klasse stationcar er knap så rummelig i bagagerummet som forgængeren. Foto: Christian Schacht
Den nye E-klasse stationcar er knap så rummelig i bagagerummet som forgængeren. Foto: Christian Schacht

Klassikeren bliver mere maskulin

Avanceret undervogn Standard er luftaffjedringen, der har tre forskellige højder op til 35 mm over normal højde. Ved hastigheder op til 35 km/ t. er undervognen løftet 20 mm.

Ved højere hastigheder sænkes niveauet tilbage til normal/ standard, der er 29 mm højere end en E-Klasse på stålfjedre. Under stort set alle forhold gør luftaffjedringen, at komfortniveauet næppe fås meget bedre på denne side af en Rolls-Royce.

Til gengæld skal man leve med, at denne E-klasse i højere grad vækker opmærksomhed i trafikken end de mere klassiske af slagsen.

Uanset designsmag er det en fremragende bil, der hverken står tilbage for Audi eller Volvo, der ellers har omkring 20 års erfaring med at lave biltypen.

Standard er 19 tommer fælge, mens testbilen er med 20 tommer, der ser virkelig store og barske ud. Foto: Christian Schacht
Standard er 19 tommer fælge, mens testbilen er med 20 tommer, der ser virkelig store og barske ud. Foto: Christian Schacht
 

Specifikationer

Mercedes-Benz All-Terrain E 220 D

Motor: 4-cyl.

Effekt: 194 hk ved 3.800 o/ min.

Moment: 400 Nm ved 1.600 o/ min.

Forbrug: 19,2 km/ l.

0-100 km/ t.: 8 sek.

Topfart: 231 km/t.

Pris: Fra 807.000 kr. plus lev.

Beskatning: 617.000 kr.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller