Peugeot 208: Udstyrsorgie med mangler

Flot design og masser af udstyr til prisen i kampagnemodel. Motorkraft og betjening trækker ned.

Designet holder 100 procent på Peugeot 208, der også er fyldt med lækkert udstyr. Desværre er gearskiftet elendigt.
Designet holder 100 procent på Peugeot 208, der også er fyldt med lækkert udstyr. Desværre er gearskiftet elendigt.

Pletskud med pletfejl. Enten eller. Sådan er Peugeot 208.

De fleste kan dog tilsyneladende godt lide bilen, for 208 er den mest solgte i sin klasse. Inden døre har de franske designere indrettet 208 helt anderledes end andre biler, så gruppen af instrumenter er rykket op i øjenhøjde lige under forruden, mens det minimale, næsten gocart-agtige rat ligger lavt. Det er en indretning, som man godt kan vænne sig til, men ikke rigtigt giver nogle fordele, mens den store skærm er alt for omstændig og langsom at betjene.

Læs om Opel Corsa

Læs om VW Polo

Læs om Ford Fiesta

Læs om Skoda Fabia

En af de mindste
At 208 er en af testens mindste biler, mærker man heldigvis ikke indvendigt, hvor pladsen på bagsædet er glimrende, fulgt af et godkendt bagagerum. De flade franske forstole gør dog, at du nemt glider ud af sædet under kvik svingkørsel, som de sportslige køreegenskaber lægger op til. Styring og undervogn er nemlig ganske fornuftige i 208, som vi har testet i mellemmodellen, 1,2 VTi 82 hk Allure, til 159.990 kr., der er aktuel netop nu og nærmest bugner af udstyr som panoramaglastag, klimaanlæg, parkeringssensor bag, 16-tommer alufælge og læderrat.

Skandaløst dårligt gearskifte
På vejen er 208' eren affjedret på den komfortable måde, men lades i stikken af en middelmådig motor, der gør bilen ret langsom og som heller ikke er blandt de mest støjsvage, mens et elendigt gearskifte er endnu værre. Som med Opel Corsa fås 208 heller ikke med nødbremsesystem. I sidste ende koster manglerne chancen for sejr, selv om design og udstyrsliste overbeviser.

OBS: En egentlig vinder er svær at udpege - alle bilerne fine på hver deres felter. Ford'en kører sjovest, Polo'en kan det hele, men har en høj pris, Fabiaen er lige så god som Polo, men støjer mere. Corsa ligger mellem Polo og Fiesta med fine langturskøreegenskaber og fin køreglæde. Men Peugeot taber - især på sin dårlige gearkasse.