VW Polo: klassisk vindertype

VW Polo er testens mest voksne bil og uden reelle ulemper, bortset fra en høj pris

Volkswagen Polo er testens mest komplette bil og reelt uden svagheder, altså bortset fra, at prisen er ret høj.
Volkswagen Polo er testens mest komplette bil og reelt uden svagheder, altså bortset fra, at prisen er ret høj.

Volkswagen Polos design er - efter temperament - forudsigeligt eller klassisk. Det er ikke ligefrem stor kunst, men nydelig, dét er den.

Inden døre fornægter den tyske ordenssans sig heller ikke. Kontakter og greb sidder, så man som en knivkaster kan ramme dem med bind for øjnene. Samtidig virker Polo bare en tand mere lækker end den teknisk identiske Skoda Fabia.

Helbredet tager heller ikke skade af et ophold på bagsædet. Her er højt til loftet og benplads i den pæne ende i forhold til konkurrenterne.

Læs om Opel Corsa

Læs om Ford Fiesta

Læs om Peugeot 208

Læs om Skoda Fabia

Bedst til lange stræk
Samtidig er bagagerummet godt og anvendeligt. På de lange stræk er Polo dog uovertruffen og den bil, som testholdet helst vil køre langt i, ikke mindst fordi undervognen fjedrer ubesværet over ujævnheder.

Bilen er dog ikke nær så underholdende at svinge rundt med som Fiesta. De 90 heste klæder bilen, og motoren trækker flittigt fra lave omdrejninger. Støj hører man ikke meget til. Hverken fra maskineri, dæk eller vind.

Kras pris
Men så er der prisen: Med fem døre står der 194.098 kr. på prisskiltet for testbilen, 1,2 TSI Comfortline. Nok til at få gennemsnitsdanskerens bankrådgiver til at løfte en advarende pegefinger, men med VW’s notoriske ry for at være mange penge værd som brugt, går det nok. Tilmed er der gratis DK-pakke med bl.a. klimaanlæg med i prisen for tiden.

OBS: En egentlig vinder er svær at udpege - alle bilerne fine på hver deres felter. Ford'en kører sjovest, Polo'en kan det hele, men har en høj pris, Fabiaen er lige så god som Polo, men støjer mere. Corsa ligger mellem Polo og Fiesta med fine langturskøreegenskaber og fin køreglæde. Men Peugeot taber - især på sin dårlige gearkasse.

 

1 af 2 Kontakter og greb sidder, så man som en knivkaster kan ramme dem med bind for øjnene.
2 af 2 Volkswagen Polo er testens mest komplette bil og reelt uden svagheder, altså bortset fra, at prisen er ret høj.