BMW har solgt 100.000 elektriske biler i år: - Vi holder, hvad vi lover

Men det er kun begyndelsen, lyder det fra tyskerne

Tilbage i 2013 lancerede BMW den elektriske bybil i3, og den har været en af årsagerne til, at tyskerne i år har leveret 100.000 elektriske biler. Foto: /ritzau/Ditte Valente
Tilbage i 2013 lancerede BMW den elektriske bybil i3, og den har været en af årsagerne til, at tyskerne i år har leveret 100.000 elektriske biler. Foto: /ritzau/Ditte Valente

Bilbranchen orienterer sig mod en stadigt mere elektrisk fremtid.

Også hos tyske BMW har de elektriske biler fundet vej til modelprogrammet, og i en pressemeddelelse oplyser tyskerne, at de i 2017 har leveret 100.000 elektrificerede biler - elbiler og plug-in-hybrider.

BMW Group sagde i begyndelsen af året, at målet var at nå de 100.000 biler, og den mission er altså lykkedes.

- Vi holder, hvad vi lover, siger Harald Krüger, formand i bestyrelsen for BMW Group.

- At sælge 100.000 elektrificerede biler på et år er en vigtig milepæl, men samtidig også bare begyndelsen. Siden introduktionen af BMW i3 i 2013 har vi leveret mere end 200.000 elektrificerede biler, og i år 2025 vil vi tilbyde 25 elektrificerede modeller, siger han.

Foruden bybilen i3 har BMW blandt andet også sportsvognen i8 på det elektriske program, og der er en roadster-udgave på vej af netop den bil.

Selvkørende biler er på vej, men har bilbranchen overset dette?

Tidligt fokus
BMW Groups fokus på elektrisk mobilitet startede allerede i 2007.

I de efterfølgende år kørte en stor flåde af elektrificerede testbiler rundt i hele verden, og de er selv overbeviste om, at det tidlige fokus er årsagen til, at de har solgt så mange.

- Vores tidlige fokus på elektrificerede biler har gjort denne succes mulig - og elektrisk mobilitet vil være vores fremtidige mål for succes, siger Harald Krüger.

BMWs i-afdeling blev etableret i 2011 og har allerede sikret sig rettighederne til modelnavne fra BMW i 1 til i9 og også BMW iX1 til iX9.

Næste år lanceres BMW i8 Roadster og i 2019 lanceres den fuldelektriske Mini.

I 2020 kommer der en elektrisk version af BMW X3 og i 2021 lanceres det teknologiske flagskib BMWiNext. BMW iNext forener elektrisk mobilitet med autonom kørsel samt helt nye opkoblingsmuligheder.

BMW har opnået en ledende position inden for salg af el- og plug-in-hybrid biler i Europa med en markedsandel på 21 procent. Dette tal er mere end tre gange så højt som markedsandelen inden for traditionelle modeller. På verdensplan har BMW Group en markedsandel på 10 procent af det samlede elbilssalg.

Forsvaret køber Mercedes-Benz: - De er billigst

Har konkurrenterne fra Mercedes lavet verdens mest luksiriøse elbil? Se den overdådige slæde i filmen nedenfor