BMW's grimmeste får kæmpe el-kræfter

BMW viser hybrid-variant af 5-serie GT med 680 hk og 1.015 Nm

BMW's 5-serie GT har aldrig været specielt heldig at kigge på, men med Power eDrive får den 680 hk. (Foto: BMW)
BMW's 5-serie GT har aldrig været specielt heldig at kigge på, men med Power eDrive får den 680 hk. (Foto: BMW)
Følg Biler

BMW løfter i dag lidt af sløret, så vi kan få et kort glimt ind i det, de mener, er fremtiden. Og heldigvis er den både grøn og hurtig. BMW har nemlig valgt at udstyre en 5-serie GT, BMW's måske grimmeste bil, med en teknologi, som BMW har døbt Power eDrive. Det er en plug-in hybrid med en turboladet benzinmotor, men til forskel fra de fleste hybrider leverer motoren her hovedsageligt strøm til elmotorerne, som fungerer som bilens primære drivkraft.

Kias hjernegymnaster viser snedig hybrid

Detaljerne er endnu små, men vi ved, at en elmotor driver baghjulene via en gearkasse med flere gear, mens en mindre elmotor driver forhjulene, og under kraftige accelerationer, kan benzinmotoren også give en hjælpende hånd med her. I alt er der over 500 kW eller 680 hk og 1.015 Nm samlet.

 

Større batteri
Litium-ion batteri er placeret under bagsædet og i kardantunnelen. Det er markant større, end vi er vant til at se i en hybrid. En Nissan Leaf, som jo er en ren elbil, har et batteri på 24 kWh. BMW's projekt har et batteri, som er 20 kWh stort og skulle give en rækkevidde på 100 km alene på batteridrift.

BMWs pitbull-terrier klar i 2015

Ifølge BMW skulle det være nok til, at man de fleste dage aldrig behøver at køre på andet end strøm, hvilket gavner nærmiljøet. Men Power eDrive-projektet skulle også kunne klare de lange stræk med en samlet rækkevidde på 595 km.

 

BMW har ikke angivet vægten af bilen, men med de to elektriske motorer, en batteripakke og resten af hybrid-setuppet, så er det vist sikkert at sige, at bilen vejer betydeligt mere end en almindelig 520d GT, som vejer 1.990 kg.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind