Bøderegn: 2400 danskere knaldet i Tyskland

2400 tyske fartbøder til danske bilister

2400 danskere er blevet knaldet for at køre for hurtigt i Tyskland, men hvad bliver der oftest uddelt bøder for på de danske veje? Her er en top fem. Video/redigering: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix/Max Madsen
Følg Biler

Tysk politi har i høj grad gjort brug af muligheden for siden den 1. juli at sende fartbøder til danskere, der blæser på hastighedsbegrænsninger.

Flest fartbøller blev registreret på broen over Kielerkanalen, Rader Hochbrücke. Det skriver Flensborg Avis med henvisning til den tyske avis sh:z.

Danmark blev som det sidste EU-land koblet på System Eucaris (European Car and Driving License Information System) i juli, og siden da har det været muligt for tysk færdselspoliti at få indsigt i, hvem der ejer bilen og sende bøderne til fartsynderne i Danmark.

Inden for de seneste fire måneder er der således sendt 2409 bøder. Seks ud af ti overtrædelser af hastighedsgrænserne blev registreret på Rader Hochbrücke, motorvejsbroen over Kielerkanalen, oplyser Flensborg Avis.

Af samtlige udstedte fartbøder står dansk indregistrerede biler for 15 procent af fartovertrædelserne. Og flere kan være på vej om få uger, for de tyske myndigheder er ved at skifte anlægget ud.

Indtil nu aktiveres hastighedskameraet først, når en bil kører mere end 115 kilometer i timen, selv om fartbegrænsningen ligger på 100 – ved stærk vind sågar på 60 kilometer i timen. Et nyt, bedre anlæg tages i brug om ti dage.

– Vi ved ikke, om det er rygtedes i Danmark, at trafiksyndere går fri. Men jeg håber, at vores bøder nu vil få danskerne til at forstå, at trafikreglerne selvfølgelig skal overholdes i Tyskland, siger talsmanden for landspolitiet, Torge Stelck, til sh:z.

Efter nye regler: 30.000 danske bilister har fået bøde

Politiet rystet over fartsynder: - Helt vanvittigt

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+