Børnestemmer skal få flere til at sænke farten ved vejarbejde

Kampagne, der skal øge opmærksomheden omkring vejarbejde, rykker nu helt ind i kabinen hos mange danskere

Mange danskere bliver advaret om vejarbejde og fartkontrol gennem en app. En af de mest populære lader nu børnestemmer advarer bilisterne. Arkivfoto: Rasmus Flindt Pedersen
Mange danskere bliver advaret om vejarbejde og fartkontrol gennem en app. En af de mest populære lader nu børnestemmer advarer bilisterne. Arkivfoto: Rasmus Flindt Pedersen

Dobbelte fartbøder, billeder af børn med fars hjelm på og senest børnetegninger med teksten 'pas på min far'.

Initiativerne har været mange for at få flere danskere til at respektere vejarbejde, men det er endnu ikke lykkes at sikre en hverdag for vejarbejderne uden chikane og bilister, der kører alt, alt for hurtigt forbi deres arbejdsplads.

'Pas på min far'-kampagnen blev for nylig genoplivet med nye skilte langs vejen, og nu rykker kampagnen også ind i kabinen hos mange af de danskere, der hver dag passerer vejarbejde. Det sker gennem den populære Trafik Alarm-app, der advarer om fartkontrol og vejarbejde.

Fra mandag og tre uger frem vil appen automatisk adspille en advarsel, der er indtalt af et barn, inden brugerne kører gennem et vejarbejde.

- Forsigtigt! Vejarbejde forude. Pas godt på min far, udbryder en dreng eksempelvis, når man næmer sig.

De nye, grønnere motorer vil blive introduceret i en række populære Audi-modeller, mens VW Golf følger senere. Foto: Audi Biler VW præsenterer motoren, der skal få dig til at købe dieselbil igen

Højsæson for vejarbejde
Det er første gang, man forsøger at kombinere en kampagne for trafiksikkerhed med de apps, som et stigende antal danskere bruger til at blive advaret om fartkontrol og farer på vejen.

Sommermånederne er højsæson for vejarbejde langs de danske veje, og håbet er, at man med børnestemmerne har fundet lige dén ingrediens, som indsatsen ind til videre har manglet.

- Der kommer nok aldrig reklamer for chokolade eller sodavand i vores app, men når det er et så vigtigt budskab i trafikken om, at man skal respektere vejarbejderne, så synes jeg, det er rigtig sjovt, at det bliver en del af vores app. Vi vil gerne, sammen med børnestemmerne, være med til at gøre en indsats for at gøre vejene mere sikre omkring vejarbejde, siger Søren Kleberg, der er produktchef hos Trafik Alarm.

De seneste tal fra Vejdirektoratet viser, at der i 2016 skete 240 ulykker ved vejarbejde. Fra 2012 til 2016 har ulykker i forbindelse med vejarbejde kostet 17 mennesker livet og kvæstet 198.

Mænd, der vælger en ny, pålidelig bil, har mere ægtemands-potentiale, viser ny undersøgelse. Foto: Colourbox Biler Hvem prøver du at imponere? Denne effekt har en lækker bil på kvinder

42 kommentarer
Vis kommentarer