Borgere troede, rumænsk bilist ville planlægge indbrud: Virkeligheden var en anden 

Bilisten i bilen med rumænske nummerplader kørte rundt i området og standsede mange steder

Flere borgere mente, at en bilist i en bil med udenlandske nummerplader opførte sig mistænkeligt, hvorfor de kontaktede politiet. Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix
Flere borgere mente, at en bilist i en bil med udenlandske nummerplader opførte sig mistænkeligt, hvorfor de kontaktede politiet. Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

Flere borgere i Svinninge-området i Nordvestsjælland henvendte sig torsdag til politiet, fordi de undrede sig over en sort bil med udenlandske nummerplader, som kørte rundt i området og standsede mange steder.

Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

- Det gjorde borgerne utrygge, ligesom der på sociale medier blev skrevet om samme køretøj og fremgangsmåde, skriver politiet i døgnrapporten.

- Borgerne var bange for, at personerne i bilen rekognoscerede forud for et eventuelt indbrud, skriver politiet.

Her kører tre Porscher 300 kilo guld gennem Londons gader

Derfor kørte politiet ud til området, hvor de patruljerede, inden de til sidst på Aggervoldvej fik kontakt til bilen, der viste sig at have rumænske nummerplader på.

I bilen befandt sig en 46-årig mand med rumænsk oprindelse, som dog er bosiddende i Danmark.

Han kunne fortælle politiet, at årsagen til, at han kørte rundt i området og standsede mange gange slet ikke havde noget med planlægning af indbrud at gøre, men i stedet handlede om noget ganske andet.

- Han uddelte aviser for et lokalt dagblad og foreviste papirer fra Skat vedrørerende sin arbejdsmæssige tilknytning til Danmark, skriver politiet i døgnrapporten.

Derfor gjorde politiet ikke yderligere i forbindelse med anmeldelserne.

Bilist kørte 154 km/t i 90-zone: Fotovogn blitzede bøder for over 500.000 kroner