Bygger VW en Audi-killer?

VW har præsenteret et koncept, som meget vel kan være første glimt af en ny CC-model, og som garanteret vil skabe søskenderivalisering mellem firmaet og Audi's store modeller

Er det VW's næste CC eller en Audi-dræber. Sport Coupe Concept GTE er en hybrid med 380 hk. (Foto: PR)
Er det VW's næste CC eller en Audi-dræber. Sport Coupe Concept GTE er en hybrid med 380 hk. (Foto: PR)

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Grænserne for VW's succes vil næsten ingen ende tage. Selvtilliden er i højsædet, og til den netop overståede Genéve biludstilling havde det tyske firma en ny model med, som de kalder Sport Coupe Concept GTE. Den skal dog nok nærmere ses som en ny udgave af Passat CC.

Men takket være nogle yderst generøse mål, bilen er 4,86 meter lang, og har en akselafstand på 2,84 cm, lader det til, at det nye koncept har ambitioner om at være mere end blot en Passat i jakkesæt, og kunne tilmed sigte efter Audi's større modeller.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Hybrid
Sport Coupe Concept GTE er baseret på VW's velkendte MQB-platform, som efterhånden bruges til hele modelserien og som udmærker sig ved at være ekstremt fleksibel. Takket være platformen er Sport Coupe Concept GTE en hybrid, men har også en 3-liters turboladet V6'er med 300 hk. Der er samtidig to elmotorer – en der sidder i forbindelse med DSG-gearkassen med 54 hk, og en der trækker baghjulene med 115 hk.

Tillykke til VW - den nye Passat er Årets Bil i Europa 2015. (Foto: FDM) Biler - 3. mar. 2015 - kl. 18:00 Tillykke – her er årets bil i Europa

Takket være MQB-platformen er der plads til et batteri, så modellen kan køre 50 km på strøm alene, og forbruget forventes at blive 50 km/l. Ganske respektabelt, når man tænker på, at den samlede ydelse er på hele 380 hk, og accelerationstiden fra 0 til 100 km/t klares på 5,2 bare sekunder.

Mercedes CLS-konkurrent
VW nævner ikke noget om konkurrenter fra egne rækker, men i stedet at nærmeste konkurrent hedder Mercedes CLS. Det er den store firedørs coupe, som er baseret på E-klassen. En af Mercedes CLS nærmeste konkurrenter hedder dog Audi A7, så spørgsmålet er, om VW vil til at stjæle kunder her også.

(Foto: PR)
(Foto: PR)

Kabinen lader i hvert fald ikke til at mangle noget i forhold til Audi'er. Konceptet har en midterkonsol, som strækker sig igennem hele kabinen, og som deler bagsædet op, så der fire individuelle sæder. Kabinen er oversået med en række digitale displays og touchscreens.

Se også: Din billige bil koster kassen

Om Sport Coupe Concept GTE kommer til at skifte navn til Passat CC, eller hvornår bilen rammer danske veje, er endnu ikke sikkert.

13 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere